GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νομός Ξάνθης, τουριστικός οδηγός

Κύριο χαρακτηριστικό του νομού είναι η συνύπαρξη του χριστιανικού με το μουσουλμανικό στοιχείο. Διοικητικό, οικονομικό και πνευματικό κέ...

Κύριο χαρακτηριστικό του νομού είναι η συνύπαρξη του χριστιανικού με το μουσουλμανικό στοιχείο. Διοικητικό, οικονομικό και πνευματικό κέντρο του νομού είναι η πόλη της Ξάνθης. Πρόκειται για περιοχή με πάρα πολλές ομορφιές.

Το Βυζαντινό Κάστρο, η Παλαιά Πόλη και Παλιά Αγορά, τα Αρχοντικά, το Παιδικό Άλσος, το ειδυλλιακό προάστιο Παλιά Χρυσά, το Τζαμί, η περιοχή του ποταμού Κοσύνθου που διαρρέει την πόλη, τα Πουμακοχώρια είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα της Ξάνθης που έχει και ιαματικές πηγές.

Το χωριό Άβδηρα είναι χτισμένο κοντά στην ομώνυμη Αρχαία Πόλη και ο αρχαιολογικός χώρος είναι ιδιαίτερης σημασίας. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του χωριού, τη Μάνδρα, το Μυρωδάτο και τα Μάγκανα. Επισκεφθείτε το ψαροχώρι Πόρτο Λάγος και τον υγρότοπο της Βιστωνίδας.

Η Σταυρούπολη είναι χτισμένη κοντά στον ποταμό Νέστο. Επισκεφθείτε το Κάστρο της Καλύβας, τα χωριά Άνω και Κάτω Καρυόφυτο, την περιοχή του Λειβαδίτη με το δασικό χωριό Ερυμάνθου καθώς και το αισθητικό δάσος των Στενών του ποταμού Νέστου. Αν βρεθείτε στην Ξάνθη αγοράστε γλυκά και αλλαντικά και δοκιμάστε καριόκες, σαραγλί, σουτζούκ λουκούμ και άλλα γλυκά.