GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τι λένε οι ειδικοί για τη γρίπη, μέχρι πότε θα συνεχιστεί η έξαρσή της

«Θερίζει» η γρίπη στη χώρα μας αφήνοντας πίσω της νεκρούς, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς μέχρι και το τέλος Μαρτίου θα συνεχιστεί η έξα...


«Θερίζει» η γρίπη στη χώρα μας αφήνοντας πίσω της νεκρούς, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς μέχρι και το τέλος Μαρτίου θα συνεχιστεί η έξαρσή της.

«Τα εμβόλια που παραγγέλθηκαν βασίστηκαν στα περσινά δεδομένα ενώ πρόβλημα αποτελεί ο περιορισμένος εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων» λέει η Ματίνα Παγώνη παθολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης.

Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί πριν από το τέλος της εβδομάδας δεν θα μπορούν να διαθέσουν αντιγριπικά εμβόλια καθώς υπάρχει σοβαρή έλλειψη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη ανέφερε «Ο κόσμος δεν είναι όσο προσεκτικός θα έπρεπε. Πρέπει να προσέξουμε, να μην παίρνουν από μόνοι τους φάρμακα, να μιλούν πρώτα με τον γιατρό τους. Η έξαρση θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο. Οι υψηλού κινδύνου ομάδες έχουν χρόνο να κάνουν το εμβόλιο. Εξήντα βρίσκονται αυτοί τη στιγμή στα νοσοκομεία. Χρειάζεται ψυχραιμία και να ακολουθούμε τις οδηγίες που είναι πολύ βασικές».

«Εμβόλια στα φαρμακεία της χώρας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν» ανέφερε ο κ. Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.