GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Φροντίδα δέρματος για άνδρες

Η όψη του ανδρικού δέρματος χωρίς περιποίηση.


Η όψη του ανδρικού δέρματος χωρίς περιποίηση.

Δεν έχει σημασία το γεγονός αν η εργασία ενός άνδρα πραγματοποιείται σε ένα καθαρό περιβάλλον ή σε εξωτερικό χώρο. Είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση το δέρμα του να διατηρείται καθαρό και προστατευμένο.

Αν αφήσει το δέρμα του χωρίς περιποίηση, θα δημιουργηθούν νεκρά κύτταρα στην επιφάνειά του με αποτέλεσμα να είναι λιπαρό και βαρύ.

Όταν οι αδένες εκκρίνουν πολύ λίγο σμήγμα ειδικά αν το δέρμα είναι εκτεθειμένο σε ξηρά ατμόσφαιρα, μπορεί να δημιουργηθούν γραμμές και ρυτίδες από πρόωρη γήρανση.
Η ανδρική επιδερμίδα αποδυναμώνεται καθημερινά με το ξύρισμα με αποτέλεσμα να γίνεται περισσότερο ευαίσθητη.

Γι’ αυτούς τους λόγους είναι ανάγκη να τη φροντίζει κανείς.

Τρόποι περιποίησης του προσώπου
Κατά τον καθαρισμό του προσώπου πρέπει να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό και απαλό σαπούνι, ειδικά στην περίπτωση που το δέρμα σας είναι ευαίσθητο. Πρέπει να ξεβγάζετε καλά το δέρμα σας και να το στεγνώνετε με μία απαλή και βαμβακερή πετσέτα, με απαλές κινήσεις.

Επίσης, μια πολύ καλή λύση για τον καθαρισμό του δέρματος είναι και η απολέπιση. Αυτό μπορεί να γίνει με χρήση των ανάλογων προϊόντων καθαρισμού.

Το πλύσιμο με χονδρό άγριο ύφασμα αντί με τα χέρια μόνο, βοηθά στην αποκόλληση των ακαθαρσιών από το δέρμα, διεγείρει το αίμα στην επιφάνεια και τρέφει τα κύτταρα.

Μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση ενυδατώστε το πρόσωπό σας ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και την ηλικία σας. Το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται πάντα ενυδάτωση, αρκεί ένα προϊόν έχοντας ως βάση έλαιο και νερό. Το ευαίσθητο δέρμα έχει ανάγκη από ένα προϊόν με βάση έλαιο και νερό, χωρίς χρωστικές ουσίες ή αρώματα.

Ο άντρας που εργάζεται εκτεθειμένος στον ήλιο για πολλές ώρες καλό θα ήταν να χρησιμοποιεί μια αντηλιακή κρέμα.

Πριν το ξύρισμα καλό είναι αρχικά να μαλακώνετε τα γένια σας, ακουμπώντας στο πρόσωπό σας για λίγα δευτερόλεπτα μία πετσέτα βρεγμένη με ζεστό νερό. Έπειτα, χρησιμοποιήστε άφθονη κρέμα ξυρίσματος, για να τα μαλακώσετε ακόμα περισσότερο. Περάστε το ξυράφι από το δέρμα σας μία φορά, με φορά ίδια με αυτήν προς την οποία αναπτύσσονται οι τρίχες, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό στο δέρμα σας.