GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο Παναγιώτης Τσοχλιάς ο πρώτος υποψήφιος του Τάσου Βαβατσικλή για τον Δήμο Κομοτηνής

Την υποψηφιότητα του για τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Κομοτηνής στο πλευρό του Τάσου Βαβατσικλή με την παράταξη «ξε-ΚΙΝΗΜ...


Την υποψηφιότητα του για τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Κομοτηνής στο πλευρό του Τάσου Βαβατσικλή με την παράταξη «ξε-ΚΙΝΗΜΑ για την πόλη» ανακοίνωσε μέσου του προσωπικού του προφίλ στο fb ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσοχλιάς.

Ο Παναγιώτης Τσοχλιάς ανακοίνωσε την απόφασή του να «εκτεθεί» όπως δηλώνει ο ίδιος ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Τάσου Βαβατσικλή, δηλώνοντας πως «στα 50 και κάτι, ο άνθρωπος έχει κάπως ωριμάσει και μπορεί να προσφέρει τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του για το καλό της πόλης και γενικότερα του Δήμου Κομοτηνής».

Ο ίδιος μάλιστα παραθέτει κάποια σημαία αυτοδιοικητικής πολιτικής τα οποία όπως τονίζει θα προσπαθήσω να υλοποιηθούν, εφόσον επιτύχει την εκλογή του, θέτοντας ωστόσο «ως γενικότερο στόχο για την Κομοτηνή, την εξωστρέφεια της πόλης» και την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αναλυτικά μάλιστα παραθέτει μία σειρά προτάσεων οι οποίες έχουν ως εξής:
• Στην ανακαινισμένη «Τσανάκλειο» ή στο Δημαρχείο, να μεταφερθεί η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και πάντως, να αποτελέσει η «Τσανάκλειος» επίσημο τόπο εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηναίων.
• Αποκατάσταση της έννοιας του κάθετου άξονα, από «κατάρα» για ορισμένους, σε πλεονέκτημα για την Κομοτηνή, με την προσέλκυση στην πόλη διερχόμενων από τον κάθετο οχημάτων.
• Προσέλκυση των δημοτών στο πάρκο. Μια από τις προτάσεις, η δημιουργία περιμετρικού, εντός του πάρκου, διαδρόμου για τρέξιμο και τοποθέτηση σε δυο σημεία οργάνων γυμναστικής.
• Να έρθει με σωστό τρόπο το φυσικό αέριο στην Κομοτηνή για θέρμανση και εστίαση, με παράλληλη δημιουργία θέσεων εργασίας συναφών με το αέριο επαγγελμάτων.
• Κάδοι απορριμμάτων με κλειστά καπάκια πάντα και απομάκρυνση κάδων από γωνίες διασταυρώσεων σε περίπτωση που περιορίζουν το πεδίο όρασης των οδηγών.
• Απομάκρυνση της πιάτσας ταξί απέναντι από την Εθνική, καθώς εμποδίζει βάναυσα την κυκλοφορία και μείωση των θέσεων σε πιάτσες υπερβολικά μεγάλες σε μήκος.
• Αναδιοργάνωση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης για την αύξηση των θέσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης.
• Σωστή (και να φαίνεται) σήμανση στις οδούς και εμφανής διαγράμμιση οδοστρωμάτων. Η Τροχαία ή και ειδικοί επιστήμονες να έχουν τον πρώτο λόγο για το κυκλοφοριακό και όχι όπως βολεύει σε δημότες ή και δημοτικούς συμβούλους.
• Να έρθει ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους και να μεταβληθεί αναλόγως του κόστους-αξίας των κατοικιών-κτισμάτων, με μείωση του για επαγγελματικές χρήσεις.
• Τα κτήρια της πρώην Νομικής απέναντι από την Περιφέρεια, να αποτελέσουν διοικητικό κέντρο, με μεταφορά εκεί υπηρεσιών, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.
• Δημιουργία δημοτικού συνεργείου άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση ζημιών, σε συνεχή επικοινωνία με τους δημότες.
• Να λειτουργήσει Αντιδημαρχία Αισθητικής με αρμοδιότητα την αρχιτεκτονική εξωτερικών χώρων.

Κλείνοντας ο ίδιος επισημαίνει πως δεσμεύεται «να μην κάνω κανένα ρουσφέτι σε κανέναν, ακολουθώντας πιστά τους νόμους και τους κανόνες-αποφάσεις που διέπουν την λειτουργία του Δήμου Κομοτηνής».

«Πέραν από τα συμφέροντα των όποιων κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων, υπάρχουν και τα συμφέροντα των πολλών, της πλειοψηφίας των δημοτών και οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται για να υπηρετούν τους δημότες και τον Δήμο. Και ο δήμος, η πόλη, είναι οι άνθρωποι της. Αν κάτι δεν είναι σωστό, μπορούμε να το αλλάξουμε και όχι να το παρακάμψουμε … δια της πλαγίας οδού» αναφέρει καταληκτικά.