GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πως να φτιάξουμε μόνοι μας σπαθόλαδο. Τι είναι;

Το βαλσαμόλαδο ή σπαθόλαδο είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις πολλές θεραπευτικές χρήσεις του και ιδιότητες του. Αξίζει να μάθουμ...


Το βαλσαμόλαδο ή σπαθόλαδο είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις πολλές θεραπευτικές χρήσεις του και ιδιότητες του. Αξίζει να μάθουμε κάποια πράγματα γι’ αυτό αλλά πως και να το παρασκευάζουμε ώστε να έχουμε το θαυματουργό λάδι σπίτι μας ανά πάσα στιγμή!

Η χρήση του σπαθόλαδου, είναι κυρίως εξωτερική, αλλά είναι και πόσιμο. Συνιστάται ιδιαιτέρως για τις κολίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου. Στη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται στη θεραπεία ήπιας ως μέτριας μορφής κατάθλιψης, ενώ και οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν το βάλσαμο «βότανο της λιακάδας», επειδή δρούσε θεραπευτικά στα μελαγχολικά άτομα.

Εξωτερική χρήση:
Εφαρμόζεται τοπικά με επάλειψη πάνω σε πληγές, καψίματα, εκδορές και άλλες βλάβες του δέρματος, για μασάζ και μυϊκή ανακούφιση από πόνους.

Εσωτερική χρήση:
Ηρεμιστική και αναλγητική δράση, κατά του στομαχικού έλκους, κατά της κατάθλιψης, άγχους, εμμηνόπαυσης. Είναι διουρητικό και συντελεί στην απέκκριση αχρήστων ουσιών από το σώμα.
Συνιστάται ιδιαιτέρως για τις κολίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου.
Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αντιβακτηριακες ιδιότητες. Βοηθά στην γρήγορη ανάρρωση από βήχα, κρυολόγημα, και μολύνσεις του αναπνευστικού.

Πως φτιάχνουμε σπαθόλαδο
Θα χρειαστούμε : ένα ΓΥΑΛΙΝΟ σκουρόχρωμο βάζο + αγνό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο (τόσο ώστε να καλύπτει τα άνθη) +άνθη υπερικού (τόσα ώστε να γεμίζει σχεδόν το βάζο μας)

Τι κάνουμε :
Αποστειρώνουμε τα βάζο μας (για λίγη ώρα, περίπου 15′ στους 100 βαθμούς στο φούρνο).
Γεμίζουμε το βάζο με τα άνθη που μαζέψαμε και στη συνέχεια καλύπτυουμε τα άνθη με το ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά το βάζο και το ποτοθετούμε σε ευήλιο σημείο (να το χτυπάει ο ήλιος) για 30 – 40 ημέρες. Από το πρώτο 48ωρο το λάδι μας αποκτά κόκκινο χρώμα. Κάθε δεύτερη μέρα φροντίζουμε να ανακινούμε το βαζάκι μας. Αυτό είναι σημαντικό! Όταν περάσουν οι μέρες σουρώνουμε το λάδι σε ένα επίσης αποστειρωμένο και σκουρόχρωμο ΓΥΑΛΙΝΟ βάζο. Το κλείνουμε καλά και το φυλάμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε φροντίζουμε να εμποτίσουμε λίγο σε κάποιο βαμβάκι ή μπορούμε να έχουμε γεμίσει μικρά δοσομετρικά μπουκαλάκια επίσης σκούρο γυαλί, για να το χρησιμοποιούμε χωρίς να ακουμπάμε το υπόλοιπο λάδι που σταδιακά έτσι αποκτά μικροοργανισμούς. Σημαντική είναι η χρήση των γυάλινων μπουκαλιών ώστε να αποφύγουμε τα πλαστικά που δημιουργούν μικροοργανισμούς αλλά εμποτίζουν και με χημικά ότι τοποθετείτε μέσα τους. Επίσης, σημαντική είναι η χρήση σκουρόχρωμου γυαλιού γιατί το βάλσαμο είναι φωτοευαίσθητο..!

Το βαλσαμόλαδο μας έχει ισχυρή δράση για ένα χρόνο περίπου, όχι ότι μετά χαλάει, αλλά ίσως πέσει η απόδοση των ιδιοτήτων του.