GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γιατί η κίνηση «μπρος -πίσω» με την ηλεκτρική σκούπα είναι λάθος

Η γενική καθαριότητα του σπιτιού είναι ίσως ο μεγαλύτερος μπελάς κάθε νοικοκυράς. Απαιτεί χρόνο, υπομονή και ιδρώτα και σίγουρα δεν σε...


Η γενική καθαριότητα του σπιτιού είναι ίσως ο μεγαλύτερος μπελάς κάθε νοικοκυράς. Απαιτεί χρόνο, υπομονή και ιδρώτα και σίγουρα δεν σε αφήνει με πολλές αντοχές για το υπόλοιπο της ημέρας.

Και μπορεί το ξεσκόνισμα, το σφουγγάρισμα, τον καθαρισμό των τζαμιών, το πλυντήριο και το σιδέρωμα να είναι όλα τους μέσα στο πρόγραμμα, αλλά κανένα σπίτι δεν θα ήταν υπέρλαμπρο, αν δεν υπήρχε ο μεγαλύτερος σύμμαχος της νοικοκυράς, η ηλεκτρική σκούπα!

Η «μαγική» αυτή συσκευή λύνει τα χέρια καθώς απομακρύνει τις βρομιές και τις σκόνες ακόμα και από τα πιο «δύσκολα» σημεία, αλλά παράλληλα βοηθά στην απομάκρυνση της σκόνης άλλων αλλεργιογόνων και μικροοργανισμών που βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

Παρότι όμως το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα φαντάζει παιχνιδάκι, υπάρχει ένα λάθος που οι περισσότεροι κάνουν αδιαλείπτως, πιστεύοντας ότι αυτή η κίνηση την κάνει πιο αποτελεσματική.

Ποιο είναι αυτό;
Αν παρατηρήσεις τον εαυτό σου, η κίνηση που κάνεις όταν χρησιμοποιείς την ηλεκτρική σου σκούπα είναι σύντομη, «κοφτή» και μπρος -πίσω. Ωστόσο, οι επαγγελματίες της καθαριότητας σκουπίζουν πάντοτε με ένα και μοναδικό τρόπο: κατά σειρές και προς μια κατεύθυνση τη φορά.

Οταν για παράδειγμα σκουπίζεις ένα χαλί, θα πρέπει να το σκουπίζεις αρχικά προς μια κατεύθυνση και κόντρα στο πέλος του, ώστε η βρωμιά που βρίσκεται πιο βαθιά να εξαφανιστεί ευκολότερα.

Επειτα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα από την άλλη πλευρά, ώστε να επαναφέρει το πέλος στην αρχική θέση και να καθαρίσει τυχόν βρομιές και σκόνες που έχουν ξεμείνει.

Την ίδια τεχνική θα πρέπει να εφαρμόσεις σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Ξεκίνα με το πάτωμα σκουπίζοντας προς μια κατεύθυνση και μόλις ολοκληρώσεις τη διαδικασία, συνέχισε αντίστροφα.