GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θεματική παρουσίαση από ΣΕΦ στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Ξάνθης

Οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, τον ΣΕΦ μαγειρικής τέχνης...


Οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, τον ΣΕΦ μαγειρικής τέχνης κ. Σόρο Θεόδωρο, σε δύο από τις δημιουργίες του. Η παρουσίαση έγινε στα εργαστήρια του σχολείου, μετά από πρόσκληση του κ. Σόρος, από την καθηγήτρια κ Βάσω Κοντού. Στην παρουσίαση παρευρέθησαν και οι μαθητές και οι καθηγητές του τμήματος Μάγειρες της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, προσκεκλημένοι και αυτοί από την κ Κοντού.

Η πρώτη δημιουργία ήταν μια Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας, με Καρότο Σέλινο και Πράσο και αρώματα φύτρους (εσπεριδοειδή) και κανέλας.


Η δεύτερη δημιουργία (το κυρίως πιάτο) περιελάμβανε Χοιρινό κιλότο, γεμιστό με Προσούτο, Συκώτι πάνω σε κρέμα πατάτας, γεμισμένο με μια απαλή σάλτσα Κάστανο. Ο κ. Σόρος δήλωσε πως δεν ήρθε να δώσει κάποια συνταγή ή να ασχοληθεί με γραμμάρια και κουταλάκια σούπας ή γλυκού. Η μαγειρική όπως είπε είναι δημιουργία και προϋποθέτει την ύπαρξη όλων και των πέντε αισθήσεων. Όσοι δεν έχουν και τις πέντε αισθήσεις, τζάμπα ασχολούνται με την μαγειρική και αιτιολόγησε αυτό που είπε, αναφερόμενος στην οσμή, στην γεύση, στην αφή, στην ακοή (τσιρτσίρισμα) και στην οπτική που πρέπει να έχει μια δημιουργία.


Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον, την σταδιακή εξέλιξη της δημιουργίας και μάλιστα αρκετοί έλαβαν μέρος, προετοιμάζοντας αυτά που ζητούσε ο ΣΕΦ.


Η Διευθύντρια του ΙΕΚ ΟΑΕΔ κ Δημούδη Χρυσούλα, δήλωσε πως και στο παρελθόν έχουν γίνει παρουσιάσεις αυτού του είδους και σε άλλες ειδικότητες και πως το ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Ξάνθης, ενθαρρύνει αυτού του είδους τις παρουσιάσεις, επειδή εκτός των θεωριών και των εργαστηριακών εφαρμογών, η χρήση της εμπειρίας, καταξιωμένων επαγγελματιών, πλαταίνει τους ορίζοντες της φαντασίας των καταρτιζομένων για νέες δημιουργίες. Η κ Δημούδη συνεχάρη την κ Βάσω Κοντού.