GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κλίμα έντασης στα Ίμια από τουρκικά πολεμικά και ΜΜΕ

Κλίμα έντασης επιχειρούν να καλλιεργήσουν τουρκικά ΜΜΕ λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επέτειο των Ιμίων, μεταδίδοντας ότι πολεμικά πλοία...


Κλίμα έντασης επιχειρούν να καλλιεργήσουν τουρκικά ΜΜΕ λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επέτειο των Ιμίων, μεταδίδοντας ότι πολεμικά πλοία της Τουρκίας βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις», ενώ πηγές του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν την ύπαρξή τους.

Ειδικότερα, δημοσιεύματα μεγάλους μέρους Μέσων της γείτονος, όπως η Hurriyet, το CNN Turk, η Milliyet και η Sabah, αναφέρουν από νωρίς το απόγευμα ότι τρία τουρκικά θωρηκτά και μια ακταιωρός περιπολούν την περιοχή ώστε να μην προσεγγίσουν τα Ίμια έλληνες στρατιώτες για την κατάθεση στεφάνων.


Παράλληλα, τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ακόμα ότι τα μέτρα ασφαλείας θα συνεχιστούν και θα συμμετάσχουν, πέραν του Πολεμικού Ναυτικού, και δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ).