GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μητροπολίτης Ξάνθης: «Όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών»

Και ο κλήρος της Ξάνθης με μπροστάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου λέει όχι στην «Συμφωνια των Πρεσπών»


Και ο κλήρος της Ξάνθης με μπροστάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου λέει όχι στην «Συμφωνια των Πρεσπών»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελήμων δηλώνει ότι προσυπογράφει το κείμενο των 22 Αρχιερέων της Μακεδονίας σχετικά με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και εν όψει του συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος επιθυμεί, ως Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και Μακεδών στην καταγωγή, να διατυπώσει μερικές επίκαιρες σκέψεις:

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» αποτελεί ένα κείμενο υπαγορευμένο από τους «Εμπόρους των Εθνών». Προ ημερών με απαράδεκτους τρόπους εκβίασαν για την εφαρμογή του τους βουλευτές του Κοινοβουλίου της ΦΥΡΟΜ. Σε λίγο έρχεται η σειρά του δικού μας Κοινοβουλίου να αποφασίσει.

Στην Αθήνα, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να μην ακούει την φωνή του λαού. Η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταλύεται. Η φωνή του λαού από την Πλατεία Συντάγματος γίνεται ταυτόχρονα και οργή Θεού.

Τα νέφη των ψυχών των Μακεδόνων Ηρώων: Φιλίππου, Μεγαλέξανδρου, Σέλευκου, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Ιεραρχών του Μακεδονικού Αγώνα Αιμιλιανού Γρεβενών, Γερμανού Καραβαγγέλη, του Παύλου Μελά, του Καπεταν – Άγρα και των άλλων Καπεταναίων, των απλών Μακεδόνων που μαρτύρησαν στις τρείς Βουλγαρικές Κατοχές της Μακεδονίας, μας εμπνέουν και μας υποδεικνύουν το δρόμο του ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ – ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ.

Ελπίζω πως η φωνή του λαού θα εισακουστεί από τους Βουλευτές που είναι ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Τώρα ήρθε η ώρα οι Έλληνες Βουλευτές να σταθούν ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ο ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ