GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τη διατήρηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Σαμοθράκη ζητά ο Δημήτρης Πέτροβιτς

Επιστολή στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας κ. Κώστα Μιχαηλίδη απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβ...


Επιστολή στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας κ. Κώστα Μιχαηλίδη απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, με αφορμή την επερχόμενη αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ) στη Σαμοθράκη.

Ο κ. Πέτροβιτς εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την πρόθεση της ΕΤΕ να κλείσει το υποκατάστημα στο νησί, ζητώντας ανάκληση της απόφασης και συνέχιση της λειτουργίας του.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Με δυσαρέσκεια και εύλογη απορία πληροφορήθηκα σήμερα την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στο νησί της Σαμοθράκης.

Ξαφνικά για τη φιλοπατρία τους οι ακρίτες κάτοικοι της Σαμοθράκης εισπράττουν τα επίχειρα. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουν το γεγονός ότι η Τράπεζά σας εντός των ημερών θα τους υποχρεώνει να μεταβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη για οποιαδήποτε συναλλαγή; Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για τους ηλικιωμένους κατοίκους, τους επιχειρηματίες, τους τουρίστες; Η Σαμοθράκη δεν είναι προάστιο κάποιου Δήμου της Αττικής, με εύκολη πρόσβαση σε έτερο πλησιέστερο υποκατάστημα. Δεν μπορούν όλα να κρίνονται με βάση λογιστικές λογικές και οικονομίες κλίμακας.

Οι ακρίτες της Σαμοθράκης, οι Εβρίτες, και όλοι οι κάτοικοι των συνόρων, υπηρετούν με σθένος, τιμή και περηφάνια τον τόπο τους. Η Τράπεζά σας συνδράμει δεκαετίες τώρα σε αυτό υποστηρίζοντας το εθνικό συμφέρον. Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Σαμοθράκης όχι μόνο αποδυναμώνει κι εκθέτει το ακριτικό νησί, αλλά στρέφεται εντέλει ενάντια στους ακρίτες των συνόρων.

Στους χαλεπούς καιρούς που βιώνει η πατρίδα μας οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε μεγαλοψυχία, και ιδιαίτερα στους δοκιμαζόμενους ακρίτες της Σαμοθράκης που το νησί τους παραμένει, ενάμιση χρόνο τώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ευελπιστώ στη θετική ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημά μας και στη διατήρηση του υποκαταστήματος στο ευαίσθητο εθνικά νησί μας».