GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αναβίωση του εθίμου Τάξιμο στον Άγιο Αθανάσιο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου

  Ξεκίνησαν από την Κυριακή οι προεργασίες για την αναβίωση του εθίμου Τάξιμο στον Άγιο Αθανάσιο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου.

 

Ξεκίνησαν από την Κυριακή οι προεργασίες για την αναβίωση του εθίμου Τάξιμο στον Άγιο Αθανάσιο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου.

Τα μέλη της επιτροπής με την υποστήριξη του Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου γύρισαν πόρτα – πόρτα όλο τον οικισμό για την οικονομική ενίσχυση του εθίμου.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή για μια ακόμη χρονιά η συμμετοχή και η διάθεση των κατοίκων, παρά τις όποιες δυσκολίες στα νοικοκυριά τους και τα προβλήματα της εποχής, δείχνουν με κάθε τρόπο ότι στηρίζουν και θέλουν την αναβίωση αυτού του εθίμου,περιμένοντας υπομονετικά έξω από την πόρτα του σπιτιού τους να περάσει η επιτροπή με τους “Αθανασιώτες”, κερνώντας τους ένα γλύκισμα, ένα σπιτικό μοναδικό χειροποίητο ποτό και ενισχύοντας οικονομικά την αναβίωση.

Όλοι εμείς από την πλευρά μας τους υποσχόμαστε ότι για μια ακόμη χρονιά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να αναβιώσουμε ένα έθιμο που έφεραν οι παππούδες μας, οι πρόγονοι μας από την παλιά πατρίδα, την Μαΐστρο, γιατί πρέπει να κρατάμε τα ήθη και τα έθιμα μας, όλα αυτά είναι η ζωή μας.
Δεν γράφονται. Βιώνοντας!!
Είναι οι παραδόσεις μας!!

Είναι όλα τα θεμελιώδη, τα αιώνια πολιτιστικά στοιχεία μας. Είναι οι ηθικές μας αξίες “αυτές που τώρα απαξιώνονται και αμφισβητούνται”, είναι οι αξίες αυτές που παραδόθηκαν από τις προηγούμενες γενιές στις επόμενες και διαμορφώνουν την ταυτότητα του οικισμού μας.
Είναι μοναδικό, ένας οικισμός μια οικογένεια!!