GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Τους πιάνουμε και τους αφήνουμε ελεύθερους;
Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Αποκάλυψα στην Ελεύθερη Ώρα την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στο άρθρο μου: “Αντάρτικο σε Κομοτηνή, Κω, Ρόδο και Γιάννινα” μια αποκλειστική είδηση, που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα της Κω, “Το Βήμα της Κω” και την οποία απέκρυψαν όλα τα Συστημικά ΜΜΕ, με τον παραπάνω τίτλο: “Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Τούρκων πλαστογράφων διακινητών στην Κω”!


Στο άρθρο μου κατέληγα: “Αναμένω να επιδείξουν τα ευαίσθητα αντανακλαστικά τους τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας μας και των ΜΜΕ”!

Να είχαν όλοι οι Βουλευτές τις ευαισθησίες του κ. Νικολόπουλου…
Αυτήν την προτροπή μου την “άκουσε” ο ιδιαίτερα ευαίσθητος σε εθνικά θέματα ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος και κατάθεσε αμέσως ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα! Η εν λόγω ερώτηση πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 4763/9.1.2019. Με θέμα:

“Δημοσιεύματα για εξάρθρωση κυκλώματος πλαστογράφων διακινητών στην Κω”!
«H τοπική εφημερίδα της Κω, “Το Βήμα της Κω” στις 25 Δεκεμβρίου 2018, αλλά και η καθημερινή εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” στις 4 Ιανουαρίου 2019 δημοσίευσαν μια αποκλειστική είδηση, για την εξάρθρωση κυκλώματος Τούρκων πλαστογράφων διακινητών στην Κω!

“Είχαν σφραγίδα ακόμη και της ΓΑΔΑ. Ένα… παράρτημα Τούρκων πλαστογράφων διακινητών μεταναστών αποκαλύφθηκε σε τυχαίο έλεγχο στην Κω. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα τουρκικό ημερόπλοιο από την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) αποβίβασε τουρίστες στην Κω. Όταν αποβιβάστηκε και το πλήρωμα, στελέχη του τελωνείου στο νησί, παρατήρησαν τη βαλίτσα που έφερε μαζί του ο ναύτης του πλοίου. Μετά από σχετικό έλεγχο αποκαλύφθηκε ότι η βαλίτσα περιείχε 26 πλαστές σφραγίδες εισόδου σε χώρες Σένγκεν, σφραγίδες από αεροδρόμια (ευρωπαϊκά και τουρκικά), από δημόσιες υπηρεσίες άλλων χωρών, αλλά (σ.σ. άκουσον – άκουσον) και μια σφραγίδα στρογγυλή της ΓΑΔΑ, καθώς και ένας μηχανισμός – πρέσα ανάγλυφης τοποθέτησης σφραγίδων σε διαβατήρια. Ο ναύτης και ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου συνελήφθησαν και το πλοίο ακινητοποιήθηκε. Οι τουρίστες επέστρεψαν με άλλο πλοίο στην Αλικαρνασσό”!

Δυστυχώς κανένα από τα μεγάλα κανάλια δεν ανέφερε αυτήν την πολύ σοβαρή πληροφορία – είδηση, που αποδεικνύει γιατί όλα τα νησιά μας έχουν πλημμυρίσει με δεκάδες – εκατοντάδες παράνομους μετανάστες!

Ερωτάστε:
  • Τι θα πράξει η ελληνική Πολιτεία με τους Τούρκους – κατασκόπους, πλοίαρχο και ναύτη του τουρκικού ημερόπλοιου; Ότι έπραξε και με τους δεκάδες – εκατοντάδες Άγγλους, Γερμανούς και Ολλανδούς κατασκόπους, που κατά καιρούς έχουν συλληφθεί στα νησιά μας επί τω έργω, δηλαδή την βιντεοσκόπηση, χαρτογράφηση και φωτογράφιση στρατιωτικών μονάδων στα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας και οι οποίοι αφήνονται τελικά ελεύθεροι;
  • Θα εξεταστεί πως βρέθηκαν στα χέρια Τούρκων κατασκόπων σφραγίδες χωρών Σένγκεν, αλλά κυρίως σφραγίδα της ΓΑΔΑ;

Ο Ερωτών Βουλευτής”!
Στην τηλεόραση περαιτέρω αποκαλύψεις και αμείλικτα ερωτήματα…

Αλλά ο κ. Νικολόπουλος δεν αρκέστηκε μόνο στην ερώτηση που κατάθεσε προς τον Πρωθυπουργό γι΄ αυτό το εξόχως σημαντικό θέμα που άπτεται της εθνικής ασφαλείας της χώρας μας! Προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά και το έκανε θέμα στην τηλεοπτική εκπομπή του στο euro channel της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 12 Ιανουαρίου και στην οποία ήταν και η αφεντιά μου μεταξύ των προσκεκλημένων!

Αλλά η μεγάλη έκπληξη στην τηλεοπτική εκπομπή, ήταν η συμμετοχή – τηλεφωνικώς – του συντάκτη της τοπικής εφημερίδος “Το Βήμα της Κω” κ. Μάριου Παπαδημητρίου. Ο οποίος αποκάλυψε ότι οι προσαχθέντες στην Αστυνομική Διεύθυνση της Κω, Τούρκοι κατάσκοποι, δηλαδή ο πλοίαρχος και ο ναύτης του τουρκικού ημερόπλοιου, κατά την ανάκρισή τους αποκάλυψαν ότι είχαν σύνδεσμό τους στην Αθήνα έναν Τούρκο υπήκοο! Επίσης, ότι σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση του Μπόντρουμ, η Αστυνομική Διεύθυνση της Κω παρέδωσε στις τουρκικές Αρχές τους δυο συλληφθέντες Τούρκους!


Και εδώ εγείρονται πολλά ερωτήματα!
Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα κατασκοπίας κατά της Πατρίδος από Τούρκους κατασκόπους, γιατί αυτοί παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές; Για να τους κάνουν ντα; Γιατί, αν και θα έπρεπε να προφυλακιστούν – κατά τη δική μας εκτίμηση – αφέθηκαν ελεύθεροι; Γιατί τουλάχιστον, δεν αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την μη εγκατάλειψη του ελληνικού εδάφους; Είχε ενημερωθεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση των Αθηνών; Είχε ενημερωθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ);

Πιστεύω πως είναι λογικά τα παραπάνω ερωτήματα, τα οποία θα μπορούσε να θέσει ο κάθε Έλληνας πολίτης, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας είναι ιδιαίτερα διαταραγμένες και κινούνται σε μια τεντωμένη κλωστή! Όταν οι εκτιμήσεις πολλών και σοβαρών αναλυτών καταδεικνύουν πως επί θύραις βρίσκεται ένα “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο και το οποίο καλλιεργείται από την επιθετικότητα και την αδιαλλαξία της Τουρκίας!

Πάρτυ κατασκόπων στα Δωδεκάνησα…
Αλλά να ήταν μόνο τα παραπάνω; Επανειλημμένως έχουν συλληφθεί επί του κατασκοπευτικού τους έργου στα Δωδεκάνησα, Ολλανδοί, Άγγλοι, Γερμανοί και άλλοι υπήκοοι ευρωπαϊκών χωρών! Με αποδεικτικά στοιχεία, την χαρτογράφηση στρατιωτικών μονάδων των νησιών μας, με φωτογραφικό και τηλεοπτικό υλικό αυτών! Ιδιαίτερα όμως – όπως μας ενημερώνουν κύκλοι των νησιών μας – έχει αυξηθεί επικίνδυνα η άφιξη κλιμακίων ξένων μυστικών υπηρεσιών στη Ρόδο, την Κω καθώς και σε άλλα νησιά μας!

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι τόσο η ΕΥΠ όσο και τα άλλα θεσμικά όργανα της Πολιτείας εργάζονται επί 24ώρου βάσεως υπέρ της προασπίσεων των εθνικών μας συμφερόντων και έχουν γνώση όλων αυτών των ύποπτων κινήσεων!

Όμως, οι κύκλοι που γνωρίζουν τα των νησιών μας, μας ενημερώνουν ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούν με ιδιαίτερη ανησυχία έντονη δραστηριότητα τέτοιων κλιμακίων! Στα νησιά μας έχει αυξηθεί – ιδιαίτερα – το αφγανικό στοιχείο! Επίσης, είναι αυξημένο το ποσοστό Ιρακινών Σουνιτών στην Κω, οι οποίοι επεστράφησαν από τη Γερμανία, διότι χαρακτηρίστηκε ως παραβατική η εκεί προσωρινή διαμονή τους. Και η καταγγελία αυτών των κύκλων, είναι ότι αυτοί βρίσκονται εκτός των Hot Spot!

Επίσης, οι καταγγελίες που έφτασαν σε μας, είναι ότι “κάποιοι περίεργοι” αναζητούν εναγωνίως πληροφορίες για ευκατάστατους Κώους και Ρόδιους! Γιατί άραγε;

Η καταζητούμενη “λευκή χήρα” και πως τη συνδέουν με πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα…

Όλες οι παραπάνω ύποπτες κινήσεις μας ανησυχούν ιδιαίτερα!
Όταν διαβάζουμε προ ημερών στη διαδικτυακή πλατφόρμα news beast τα παρακάτω αποκαλυπτικά:
«Το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο του τρόμου και ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρωταγωνιστεί σε νέα τρομο-σενάρια. Αυτή τη φορά η Σαμάνθα Λιουθγουέιτ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, που είναι γνωστή ως “λευκή χήρα”, φαίνεται σύμφωνα με τους βρετανούς που προετοιμάζει νέα τρομοκρατικά χτυπήματα καθώς η πρόσφατη επίσκεψή της στο Ντουμπάι, μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται. Η επονομαζόμενη “λευκή χήρα” είναι η υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενη γυναίκα παγκοσμίως, εξαιτίας της εμπλοκής της με εξτρεμιστικές ομάδες και την σφαγή τουλάχιστον 400 ανθρώπων μέσω επιθέσεων αυτοκτονίας που η ίδια συντόνιζε. Καταζητείται από το 2013, όταν οι αρχές τη συνέδεσαν με πολύνεκρη επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Κένυα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο επικαλείται τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας, η “Λευκή Χήρα” κρύβεται στην Υεμένη, όπου φέρεται να στρατολογεί γυναίκες επίδοξες βομβίστριες αυτοκτονίας έναντι… 300 λιρών! Η Daily Star σε σχετικό ρεπορτάζ της, αναφέρει ότι “σύμφωνα με κρυπτογραφημένα e-mail, τηλεφωνήματα και πληροφορίες ασφαλείας από το εξωτερικό, οι δυνητικοί στόχοι περιλάμβαναν τη Βρετανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο, τις ισπανικές ακτές και τα Κανάρια νησιά”! Στη χώρα μας η Σαμάνθα Λιουθγουέιτ είχε γίνει γνωστή όταν το περασμένο καλοκαίρι του 2018 και πάλι βρετανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ετοίμαζε νέα τρομοκρατικά χτυπήματα και ανάμεσα στις χώρες περιλαμβάνονταν η Ελλάδα και η Κύπρος»!