GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τούρκος δικηγόρος ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα, κρατείται στην Αλεξανδρούπολη

Εισήλθε πεζός από τον Έβρο στην χώρα μας, συνελήφθη στις 26 Οκτωβρίου 2018 και από τότε κρατείται στην Αλεξανδρούπολη, αναμένοντας την...


Εισήλθε πεζός από τον Έβρο στην χώρα μας, συνελήφθη στις 26 Οκτωβρίου 2018 και από τότε κρατείται στην Αλεξανδρούπολη, αναμένοντας την απόφαση για την χορήγηση ασύλου. Με συνήγορό του τον δικηγόρο Αλεξανδρούπολης Βασίλειο Δεμίρη, ο Τούρκος δικηγόρος Zeki Ruzgar, έκανε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να λάβει το άσυλο στην Ελλάδα, ζητώντας προστασία στην χώρα μας.

Όταν ο 60χρονος άνδρας συνελήφθη διαπιστώθηκε ότι είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, καθώς είχε καταδίκες στην Τουρκία. Ο δικηγόρος και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζήτησε προστασία στην χώρα μας με επιχειρήματα ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη στην Τουρκία. Άλλωστε, υποστηρίζει, ότι ήδη έχει αδικηθεί κατάφορα από την δικαιοσύνη στην Τουρκία για το γεγονός ότι εκπροσωπούσε πελάτες του και υπερασπιζόταν τα δικαιώματα αυτών. Στη Τουρκία λόγω της ιδιότητάς του και των πολιτικών του πεποιθήσεων, θεωρεί ότι δεν μπορεί να τύχει δίκαιης δίκης.

Ο δικηγόρος Αλεξανδρούπολης Βασίλειος Δεμίρης με τον οποίον επικοινώνησε ο “Χ” έκανε λόγο για μία ιδιαίτερη υπόθεση, αν και έχει ασχοληθεί κι άλλες φορές με υποθέσεις ασύλου. Η αίτηση ασύλου κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία στην Αλεξανδρούπολη και είναι θέμα χρόνο να εκδοθεί η απόφαση.

Δήμητρα Συμεωνίδου