GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο έλεος του «Φοίβου» η χώρα- Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Φοίβος» βρίσκεται η χώρα, καθώς σε πολλές περιοχές σημειώνονται έντονα φαινόμενα, με ισχυρές καταιγίδες, χα...


Στο έλεος της κακοκαιρίας «Φοίβος» βρίσκεται η χώρα, καθώς σε πολλές περιοχές σημειώνονται έντονα φαινόμενα, με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Ο «Φοίβος» χτυπά και την Αττική, όπου από τα ξημερώματα της Παρασκευής εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο (26/01), ωστόσο, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πιο συκεκριμένα, το Σαββάτο 26/01, αναμένονται βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, και έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 27/01 βροχές αναμένονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σαββάτο και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι που το Σάββατο στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν την Κυριακή και δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.