GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



48.000 αλλοδαποί μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα το 2018

Αύξηση των «ροών» αλλοδαπών στην Ελλάδα και ελάχιστες επιστροφές στην Τουρκία πραγματοποιήθηκαν το 2018.


Αύξηση των «ροών» αλλοδαπών στην Ελλάδα και ελάχιστες επιστροφές στην Τουρκία πραγματοποιήθηκαν το 2018.

Όπως είπε ο υπουργός «Μεταναστευτικής Πολιτικής» Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη Τύπου, την οποία χαρακτήρισε «απολογιστική», απαιτείται «να εντείνουμε τις προσπάθειές μας σε αυτόν τον τομέα», σημειώνοντας ωστόσο ότι «οι οικογένειες Σύρων δεν επιστρέφονται στην Τουρκία. Αυτή είναι η άποψή μας», σαν να λέει ότι επιστρέφονται όλοι οι άλλοι.

Σε ερώτηση που αφορούσε το πολιτικό σκηνικό και την πιθανότητα αλλαγής κυβέρνησης, ο κ. Βίτσας αρκέστηκε στα μεταναστευτικά θέματα… «Τρέμω την αλλαγή κυβέρνησης. Με βάση αυτά που έχει πει ο κ. Μητσοτάκης, θα φτιαχτούν δύο κέντρα σε κάθε νησί ώστε να διαχωρίζονται όσοι έχουν χαμηλό προσφυγικό προφίλ μόλις φθάνουν στη χώρα».

Αύξηση κατά 284% των εισροών από τον Εβρο σημειώθηκε το 2018 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα μικρή ήταν η αύξηση της τάξης του 10% των εισροών από τα νησιά.

Συγκεκριμένα, το 2018 συνολικά έφθασαν στην Ελλάδα 47.929 άτομα (έναντι 34.707 το 2017), εκ των οποίων οι 32.115 στα νησιά και οι 15.814 εισήλθαν από τον Εβρο. Προκειμένου να φιλοξενηθούν οι αιτούντες προετοιμάζονται δύο ακόμα καταυλισμοί.