GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ένοχος για τοκογλυφία ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος

Ελεύθερος με 15ετή κάθειρξη είναι ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τοκογλυφία και ξέπλυμα β...


Ελεύθερος με 15ετή κάθειρξη είναι ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ομόφωνα καταδίκασε τον πρώην υφυπουργό για τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδει το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα που είχε ζητήσει την ενοχή του. Το δικαστήριο πάντως με πλειοψηφία 2-1 αποφάσισε να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, με αποτέλεσμα ο κ. Ανθόπουλος να φύγει ελεύθερος από τη δικαστική αίθουσα.

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν και οι 3 συγκατηγορούμενοι του κ. Ανθόπουλου, στους οποίους επιβλήθηκε η ίδια ποινή των 15 ετών. Και αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Οι δικαστές διέταξαν πάντως και την κατάσχεση της περιουσίας των τεσσάρων καταδικασθέντων θεωρώντας ότι αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας Συγκεκριμένα κατάσχονται το σπίτι στη Βούλα του κ. Ανθόπουλου αλλά και 1,7 εκ ευρώ του πρώην υφυπουργού ενώ για τους υπόλοιπους ποσό 5,7 εκ ευρώ,

Τι δικαστήριο επέβαλε επίσης στους κατηγορούμενους στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε ένα. Στους Γ. Ανθόπουλο και σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκε επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται καπνέμπορο της Καβάλας η οποία κατήγγειλε ότι δανείστηκε με τοκογλυφικά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet. Για το δάνειο αυτό φέρεται να μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές. Για τις υπηρεσίες του όπως είχε πει η καταγγέλλουσα, κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κ. Ανθόπουλος εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.