GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ικανοποίηση από πρατηριούχους και καταναλωτές… Έπεσε η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης

-Από 1,03 έως 1,05 κυμαίνεται η τιμή του στην Ξάνθη.


-Από 1,03 έως 1,05 κυμαίνεται η τιμή του στην Ξάνθη.

-«Ζεσταίνεται» σταδιακά η αγορά καυσίμων της περιοχής.

Βασίλης Ευστρατίου:
«Όσο πέφτει η τιμή, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον και οι παραγγελίες. Γι’ αυτό, σαν πρατηριούχοι ζητάμε η τιμή του να πέσει ακόμη και κάτω από το ένα ευρώ…»

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου προς τα κάτω διαμορφώνεται η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, γεγονός που έχει οδηγήσει στην «αναθέρμανση» του καταναλωτικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, κύριο Βασίλη Ευστρατίου.

Βέβαια, όσο προχωράμε προς τα Χριστούγεννα και «σφίγγει» ο καιρός, ο Ξανθιώτης καταναλωτής προμηθεύεται, αν και σε μικρές ποσότητες ακόμη, το πετρέλαιο θέρμανσης που χρειάζεται για να κρατήσει ζεστό το σπίτι του.

Αναλυτικότερα, η τιμή στην Ξάνθη κυμαίνεται από το 1,03 έως 1,05 ευρώ ανά λίτρο. Ενώ δεν αποκλείεται, σύμφωνα με αυτά που ακούγονται, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να πέσει και άλλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως παραδέχεται ο κ. Β. Ευστρατίου, η πτώση που σημειώθηκε στην τιμή του καυσίμου ικανοποίησε τους πρατηριούχους της περιοχής, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή είχαν αντιδράσει στις αυξημένες τιμές, της τάξης 1,10 και 1,12 ευρώ ανά λίτρο, όπως δηλαδή αυτές είχαν διαμορφωθεί τους προηγούμενους μήνες, από την έναρξη της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης μέχρι και πριν μία εβδομάδα, καθιστώντας το προϊόν είδος πολυτελείας για πολλούς καταναλωτές της περιοχής.

«Δεν περιμέναμε ότι θα πέσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη, τόσο για τους πρατηριούχους όσο και για τους καταναλωτές αυτή η πτώση. Προφανώς, κατάλαβαν ότι, με τέτοιες τιμές, όπως 1,10 και 1, 12 ευρώ ανά λίτρο, κανείς δεν θα σπεύσει να εφοδιαστεί με πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Βέβαια, ακόμη και τώρα, αν και αυξήθηκαν οι παραγγελίες, οι ποσότητες που αγοράζουν είναι μικρές, λόγω οικονομικής στενότητας. Δεν ξέρω, εάν θα πέσει και άλλο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Θέλω όμως να πιστεύω ότι, έτσι θα γίνει, γιατί όσο πέφτει η τιμή, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Σαν πρατηριούχοι αυτό θέλουμε, χαμηλή τιμή. Μόνον, εάν οι τιμές είναι προσιτές για την «τσέπη» ενός μέσου καταναλωτή, αυτός θα κάνει αγορές…» σχολιάζει, χαρακτηριστικά, για το θέμα ο κ. Β. Ευστρατίου.

Μάλιστα, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, θα ήταν πολύ θετική εξέλιξη, εάν η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης έπεφτε κάτω από το ένα ευρώ, ακόμη και εβδομήντα λεπτά ανά το λίτρο.