GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γέμισε κόσμο η αγορά της Ξάνθης, λόγω των εορτών

Γέμισε κόσμο τις τελευταίες ημέρες η τοπική αγορά της Ξάνθης, λόγω των εορτών. Ιδιαίτερα για το τριήμερο των Χριστουγέννων, πολλοί ήτα...


Γέμισε κόσμο τις τελευταίες ημέρες η τοπική αγορά της Ξάνθης, λόγω των εορτών. Ιδιαίτερα για το τριήμερο των Χριστουγέννων, πολλοί ήταν οι καταναλωτές που δεν έχασαν την ευκαιρία και βγήκαν έξω για να ψωνίσουν, πάντοτε με μέτρο, προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, κυρίως προς τα παιδιά και τα βαφτιστήρια.

Μπορεί η οικονομική κρίση να κρατεί καλά, ο Έλληνας καταναλωτής ωστόσο, φροντίζει κάθε χρόνο, να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του, όσον αφορά τα έθιμα και τις παραδόσεις. Έτσι και φέτος, σύμφωνα με αυτά που αναφέρουν παράγοντες της τοπικής αγοράς, οι Ξανθιώτες, τίμησαν τη σημασία της ημέρας των Χριστουγέννων, αγοράζοντας τα απαραίτητα για το γιορτινό τους τραπέζι. Μάλιστα, κάποιοι που μπορεί να φάνηκαν συγκρατημένοι στις αγορές υλικών αγαθών, όπως ρούχα και παπούτσια, με εξαίρεση τα δώρα που έπρεπε να πάρουν, ανοίχτηκαν περισσότερο όσον αφορά την αγορά τροφίμων. Κρέατα και γλυκά είχαν, για άλλη μια φορά, την τιμητική τους, αφού χωρίς αυτά δεν νοείται το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η κίνηση στην αγορά συνεχίζεται όμως και μετά τα Χριστούγεννα. Οι καταναλωτές μπαινοβγαίνουν στα μαγαζιά, αν και οι περισσότεροι δεν ψωνίζουν. Ενδεχομένως και το εορταστικό κλίμα να «σπρώχνει» τον κόσμο στην αγορά, όπου κάνει έρευνα αγοράς και ψωνίζει με μέτρο τα βασικότερα και τα πιο απαραίτητα.

Να σημειωθεί ότι, το εορταστικό πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων συνεχίζεται. Σήμερα, Σάββατο, 29 του μηνός, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8.30 μέχρι τις 15.00. Ανοιχτή θα παραμείνει η αγορά και την Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου, 11.00 με 15.00, προκειμένου να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι τα ψώνια τους. Ενώ, 8.30 με 16.00, θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα τη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, για τους καταναλωτές της τελευταίας στιγμής.

Σχετικά με την κίνηση στην αγορά, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνει ότι, «όντως, υπάρχει κίνηση στην αγορά αυτές τις ημέρες. Ο κόσμος μπαινοβγαίνει στα μαγαζιά, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ψωνίζει, παρά μόνον κάνει έρευνα αγοράς. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι, ενώ έχει κόσμο στην αγορά, οι περισσότεροι δεν κρατάνε σακούλες. Απλά κάνουν βόλτα. Εξάλλου, τις ημέρες των εορτών, με εξαίρεση κάποια δώρα που πρέπει να γίνουν, οι καταναλωτές ξοδεύουν κατεξοχήν για είδη τροφίμων…».

Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε και το γεγονός ότι, προ των πυλών βρίσκονται και οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά, θα ξεκινήσουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου, δηλαδή 14 Ιανουαρίου.