GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο Ερεβάν για την 52η Συνέλευση του ΟΣΕΠ ο Δημήτρης Ρίζος

Στο Ερεβάν της Αρμενίας βρέθηκε στις 26-28 Νοεμβρίου 2018 ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρίζος Δημήτρης, στο πλαίσιο των διεργασιώ...



Στο Ερεβάν της Αρμενίας βρέθηκε στις 26-28 Νοεμβρίου 2018 ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρίζος Δημήτρης, στο πλαίσιο των διεργασιών της 52ης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Στη Σύνοδο παραβρέθηκαν Κοινοβουλευτικές Αντιπροσωπείες από 12 χώρες (Αρμενία, Ελλάδα, Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσίας, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία).

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου επικυρώθηκαν οι εκθέσεις και οι αποφάσεις που είχαν συντάξει οι επιτροπές του Οργανισμού κατά την διάρκεια του φθινοπώρου ενώ, στο ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού εξετάσθηκαν περαιτέρω 1) ο ρόλος των κρατών και των περιφερειακών οργανισμών στη δημιουργία ιστορικών διαδρομών με στόχο την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, 2) οι προοπτικές των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό και τον οινοτουρισμό και 3) η ολοκλήρωση της κοινής τουριστικής διαδρομής στα Βαλκάνια, με σημεία αναφοράς τα Μνημεία Παγκόσμια Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναγνωρίσιμα τοπόσημα και μεγάλες πόλεις των Βαλκανίων.

Ξεχωριστή, ιδιαίτερη στιγμή σε αυτό το τριήμερο υπήρξε η επίσκεψη του Βουλευτή στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, όπως και η ξενάγηση στο Μουσείο που υπάρχει στον χώρο.

Η ιστορία του ελληνικού και του αρμένικου λαού είναι σε αρκετά σημεία κοινή, όπως επίσης, η ιστορία και των δύο λαών συνοδεύεται από λαμπρές στιγμές αλλά και από τραγωδίες. Το βέβαιο είναι ότι οι μνήμες συνυπάρχουν. Και μέσα από αυτές, όλοι εμείς, πορευόμαστε στο μέλλον.