GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επίδομα στέγασης: Δείτε πώς θα εισπράξετε έως 210 ευρώ το μήνα

Εκτιμάται ότι θα ανακουφίσει πάνω από 300.000 νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο.

Εκτιμάται ότι θα ανακουφίσει πάνω από 300.000 νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο.

Από τις αρχές του 2019 θα αρχίσει να καταβάλλεται το νέο επίδομα στέγασης από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα σε κατηγορίες πολιτών με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια που μένουν σε ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο. Θα επιδοτούνται με ποσό από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα νοικοκυριά που επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας ή διαμένουν σε μισθωμένο σπίτι.

Το πρόγραμμα, «κλειδώνει» σταδιακά στις επιμέρους λεπτομέρειές του, καθώς το τελικό εύρος του προϋπολογισμού του ήταν εξαρτημένο και από το «παζάρι» για το πακέτο των θετικών μέτρων του 2019. Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε δίνει έμφαση στο παιδί, το οποίο αντιμετωπίζεται ως ενήλικας, με προφανή στόχο να προωθηθεί και η γεννητικότητα:

– Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ τον μήνα

– Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, ενήλικο ή ανήλικο, προσαύξηση κατά 1/2, δηλ. κατά 35 ευρώ τον μήνα.

Ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, αφού για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα. Το επίδομα θα χορηγείται έπειτα από αίτηση του δανειολήπτη ή ενοικιαστή σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στην περίπτωση του δανειολήπτη, το ποσό του επιδόματος θα πιστώνεται στον λογαριασμό που εξυπηρετεί το δάνειο πρώτης κατοικίας. Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του Taxisnet.