GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επέκταση της SUNLIGHT με χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ

Την παραγωγική δυναμική του υπερσύγχρονου εργοστασίου της στην Ξάνθη επεκτείνει η SUNLIGHT, έχοντας εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Τράπ...


Την παραγωγική δυναμική του υπερσύγχρονου εργοστασίου της στην Ξάνθη επεκτείνει η SUNLIGHT, έχοντας εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) επταετή χρηματοδότηση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.

Η καινούργια επένδυση θα υποστηρίξει την προμήθεια νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού παραγωγής, θα ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊοντικών μοντέλων μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου σε ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη και θα ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας.

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι της SUNLIGHT, εταιρείας μέλους του γκρουπ Olympia, η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί την πρώτη στήριξη βιομηχανικής επένδυσης που παρέχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας νέας χρηματοδοτικής πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ, η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το οποίο επιδιώκει να κινητοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστον 500 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020.

Η χρηματοδότηση του επεκτατικού πρότζεκ της SUNLIGHT αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Απασχολώντας ήδη περισσότερα από 840 άτομα, η SUNLIGHT αναπτύσσει, κατασκευάζει και ανακυκλώνει μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως τα περονοφόρα και άλλα βιομηχανικά οχήματα, τα μη-διασυνδεδεμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα έξυπνα δίκτυα ενέργειας, τις τηλεπικοινωνίες και τα συστήματα εφεδρικής σηματοδότησης σιδηροδρόμων.

Σημειώνεται ότι σε ποσοστό που ξεπερνά το 98% τα προϊόντα που κατασκευάζει η SUNLIGHT εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

iefimerida