GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ολοκληρώθηκε η μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου-Λυκείου Σαμοθράκης

Άλλη μία σημαντική μελέτη που ανέθεσε ο δήμος Σαμοθράκης ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε. Πρόκειται για τη μελέτη στατικής επάρκειας του κτι...

Άλλη μία σημαντική μελέτη που ανέθεσε ο δήμος Σαμοθράκης ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε. Πρόκειται για τη μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου Λυκείου Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με το τελικό πόρισμα “Το κτίριο δεν παρουσιάζει κάποια δείγματα καθιζήσεων που να είναι ανησυχητικά για την συνολική ευστάθειά του” και ” Σχετικά με τη γενική ποιότητα της κατασκευής του δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα κτίριο ηλικίας 50 ετών περίπου”

Είναι η πρώτη φορά από την εκκένωση του το 2004 που γίνεται κανονική μελέτη με λήψη υλικού σκυροδέματος και μετάλλων οπλισμού, γεωτεχνική γεώτρηση και όλα τα προβλεπόμενα του αυστηρού πρωτοκόλλου δειγματολειψίας.

Το 2005 είχε συνταχθεί μια εξ αποστάσεως ερευνητική εργασία η οποία επιβεβαίωνε δήθεν τις “ανησυχίες” κάποιων.

Πολλά είναι τα συμπεράσματα όχι μόνο επιστημονικά αλλά και πολιτικά.

Σήμερα το κτίριο χρειάζεται ενισχύσεις και συντήρηση γιατί μάλλον κινδυνεύει περισσότερο από την εγκατάλειψη και τις σκοπιμότητες μιας μικρής ομάδας αντιπολιτευτικού μένους και των μεθοδολογιών που χρησιμοποιούσαν, χρησιμοποιούν και τις οποίες δυστυχώς εξακολουθούν να προτείνουν.