GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Διακοπή κυκλοφορίας στη γέφυρα του ποταμού Νέστου στο Παρανέστι

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.1 και 2 του Ν.2696/99 “Περί Κωδικός Οδικής Κυκλοφορίας”.


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.1 και 2 του Ν.2696/99 “Περί Κωδικός Οδικής Κυκλοφορίας”.

2. Την υπ΄ αριθ. 7705 από 27-11-2018 εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Δράμας.
4. Το γεγονός ότι η η στατική επάρκεια της γέφυρας είναι πολύ μειωμένη και προκειμένου ληφθούν μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας που επιβάλλονται από ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της κίνησης οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο της γέφυρας και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
1. Την άμεση διακοπή της κυκλοφορίας, στη γέφυρα του ποταμού Νέστου στο Παρανέστι Δράμας για όλα τα οχήματα μικτού βάρους άνω των (2) δύο τόνων.
Η κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των κάτωθι παρακαμπτήριων οδών:
α) Την οδό Καπνοφύτου – Χαλεπίου – Δρυμιάς – Πασχαλίας
β) Την Εγνατία οδό μέσω Σταυρούπολης Ξάνθης

Με ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Δράμας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους οδηγούς και πεζούς, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 «Περί κυρώσεως του ΚΟΚ», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του ΚΟΚ», σύμφωνα με την τεχνική Έκθεση και το Σχέδιο Σήμανσης της Δ/νσης Τεχνικών έργων Π.Ε. Δράμας, η οποία έχει και την ευθύνη ελέγχου της τοποθέτησης των μέτρων σήμανσης.

2.Σε περίπτωση περάτωσης των εργασιών η γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία μόνο μετά την υποβολή σχετικής μελέτης αποκατάστασης στατικότητας αυτής από την αρμόδια Υπηρεσία Π.Ε Δράμας.

3.Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει με τη δημοσίευση της στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την υλοποίησή της με την προβλεπόμενη από τον ΚΟΚ σήμανση από την αρμόδια υπηρεσία, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 ¨Περί ΚΟΚ», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.