GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κατώτατος μισθός: Αυξήσεις από 12 ως 59 ευρώ

Ως την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο ΚΕΠΕ τα υπομνήματα των επιστημονικών ιδρυμάτων και των κοινωνικών φορέων γι...


Ως την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο ΚΕΠΕ τα υπομνήματα των επιστημονικών ιδρυμάτων και των κοινωνικών φορέων για τον κατώτατο μισθό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισηγήσεις προβλέπουν αυξήσεις που κυμαίνονται από τα 12 ως και τα 59 ευρώ το μήνα.

Το οριστικό πόρισμα που θα κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας βρίσκεται στην τελική ευθεία. Η αύξηση στην κατώτατο μισθό ωστόσο δεν φαίνεται να βρίσκει τη στήριξη των εταίρων οι οποίοι μάλλον προειδοποίησαν με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν που έκανε συστάσεις σε κυβέρνηση και κοινωνικούς εταίρους να εναρμονιστούν με την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Αυτή η στάση της Κομισιόν μεταφράζεται μάλλον με αυξήσεις της τάξης των 12 με 17 ευρώ, κοντά στο 2% με 3%, ενώ στα υπομνήματα των επιστημονικών ιδρυμάτων και των κοινωνικών φορέων υπάρχουν προτάσεις για αυξήσεις ως και 10% που μεταφράζονται σε περίπου 59 ευρώ το μήνα.

Εκτός παιχνιδιού έχει μείνει η ΓΣΕΕ που στη δική της πραγματικότητα απαιτεί να πάει πρώτα ο μισθός στα επίπεδα προ της μείωσης από τα 751 στα 586 και ύστερα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.