GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έρευνα αποκαλύπτει τη σχέση του άντρα με τις… δουλειές του σπιτιού

Είναι γεγονός πως τα στερεότυπα του φύλου καλά κρατούν στην επικράτεια του σπιτιού, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει και μια νέα έρευν...


Είναι γεγονός πως τα στερεότυπα του φύλου καλά κρατούν στην επικράτεια του σπιτιού, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει και μια νέα έρευνα.

Που δεν μας λέει τίποτα άλλο παρά πως οι άντρες αποφεύγουν όπως μπορούν τις δουλειές του σπιτιού, ισχυριζόμενοι πως δεν ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν!

Και πάνω που λέγαμε πως ξεκολλήσαμε από τη δεκαετία του 1950 και τα δυο φύλα μοιράζονται το βάρος του νοικοκυριού, η μελέτη μάς λέει πως το 75% των αντρών κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν το κομμάτι που τους αναλογεί στις οικιακές δουλειές, καταφεύγοντας σε αοριστολογίες και δηλώνοντας… άγνοια χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών.

Κατ’ αντιστοιχία, μόλις το 39% των γυναικών δηλώνει πως μπερδεύεται με τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών. Οι άντρες λένε πως τους μπερδεύει κυρίως το πλυντήριο ρούχων, με ένα καλό 63% να μην ξέρει πώς ακριβώς να το βάλει μπροστά, ενώ το 1/4 ομολογεί πως δεν ξέρει πώς να ξεπαγώνει φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων ή πώς καθαρίζεται ένας φούρνος.


Την έρευνα παρήγγειλε η Samsung και περισσότεροι από 2.000 Βρετανοί υποβλήθηκαν σε τεστ προσομοίωσης οικιακών δουλειών. Όταν μάλιστα ζήτησαν από τους άντρες να διαβάσουν τις ταμπέλες των ρούχων και να κρίνουν σε ποιο πρόγραμμα του πλυντηρίου έπρεπε να πλυθούν, τα αποτελέσματα ήταν το λιγότερο οικτρά…