GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣΔΑΝΞ και Κλεισθένης μετατρέπουν σε θολό τοπίο την επένδυση και την δημόσια υγεία των Ξανθιωτών.

Ρωτήσαμε τον πρόεδρο του ΣΔΑΝΞ Θωμά Μίχογλου, σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα της παρέμβασης, ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ στον χώρο του ...


Ρωτήσαμε τον πρόεδρο του ΣΔΑΝΞ Θωμά Μίχογλου, σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα της παρέμβασης, ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ στον χώρο του ΧΥΤΑ, όπου τα τελευταία πέντε χρόνια, έργο ακούμε αλλά έργο δεν βλέπουμε.

Η δικαστική διαμάχη, το θολό γραφειοκρατικό τοπίο του Κλεισθένη και ο ωχαδερφισμός σε μεγάλο βαθμό, κρατούν «κλειδωμένα» τα χρήματα της επένδυσης που θα έδιναν μία ανάσα οικονομική στον τόπο, αλλά θα έκαναν τον χώρο του ΧΥΤΑ ποιο «ανθρώπινο». Ο ίδιος, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μας φώτισε ιδιαίτερα και είμαστε σίγουροι ότι κανένας δεν μπορεί για κάποιον ανεξήγητο λόγο, να ενημερώσει υπεύθυνα την κοινωνία της Ξάνθης. Σύμφωνα με τον Θ. Μίχογλου, πρόεδρο του ΣΔΑΝΞ, η υπόθεση έχει εκδικαστεί και αναμένετε η απόφαση του Διαιτητικού Εφετείου και είναι θέμα ημερών, είπε. Βέβαια με τον ρυθμό που κινείται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα και στην περιοχή μας το θέμα «ολίγων ημερών» μπορεί να γίνει θέμα «ολίγων ετών».

Τον ρωτήσαμε αν κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση. Ήταν κάθετος: «Δεν χάθηκε. Απλώς υπάρχει ένα μπέρδεμα με τον Κλεισθένη όπου μπορούν να γίνουν και άλλοι χώροι μέσα σε έναν νομό όπου 2-3 δήμοι μπορούν να δημιουργήσουν καινούριο φορέα τύπου ΔΙΑΜΑΘ ή θα παραμείνουμε στην ΔΙΑΜΑΘ με την επισήμανση ότι υπάρχει ο ΣΔΑΝΞ. Αυτό πρέπει να λυθεί. Είναι ένα τυπικό θέμα ενώ το υπουργείο, είπε ότι μπορείτε να πάρετε την επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ. Κάπου κολλάει σε ένα σημείο, αλλά ώσπου να λήξη το θέμα της απόφασης, νομίζω ότι θα λυθεί και αυτό».

Δεν γνωρίζουμε αν αυτά μπορεί να καθησυχάσουν τους Ξανθιώτες, εμάς πάντως όχι και ελπίζουμε να βγούμε εμείς οι ψεύτες.