GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Ορεστιάδα και η Κομοτηνή συμμετείχαν στην “12η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα”

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε το Σά...


Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2017 τη12η«Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»σε 30 πόλεις της Ελλάδας.Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Εκατοντάδες εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. βρέθηκαν και φέτος έξω από συνολικά 31 νυχτερινά κέντρα για να ενημερώσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας»που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του. Το μήνυμα της βραδιάς είναι: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», ο ήρωας της βραδιάς, ο οποίος εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ επιβραβεύεται με αναμνηστικά δώρα.Στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του και να κάνει χρήση των ΜΜΜ ή να καλέσει ένα ταξί, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του.

Πανευρωπαϊκά, 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (ETSC). Στη χώρα μας, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η στάση των συμπολιτών μας απέναντι στην οδήγηση και το αλκοόλ με τους 9 στους 10 οδηγούς να αναφέρουν τη μέθη ως τον βασικότερο κίνδυνο στο δρόμο ενώ δηλώνουν πως οδηγούν ακόμα κι όταν έχουν καταναλώσει 2,7 ποτήρια, τη μεγαλύτερη κατά μέσο όροποσότητα αλκοόλ στην Ευρώπη (Ευρωβαρόμετρο).

Η 12η«Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή της Τροχαίας, η οποία -όπως κάθε χρόνο- διαθέτει τα αλκοολόμετρα στις κατά τόπους εκδηλώσεις,την υποστήριξητης ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών)και του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών), την ευγενική προσφορά των εταιρειών Nestlé Ελλάς,ELBISCOκαι Δρόμος του Τσαγιού,με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους ωςμερικά από τα αναμνηστικά δώρα για τους συμμετέχοντες, καθώς και της ACSΤαχυδρομικές Υπηρεσίες που ανέλαβε το συνολικό κόστος της μεταφοράς των υλικών σε κάθε πόλη.

Στην Αττική, τα σημεία των δράσεων εξυπηρετούνται όλο το βράδυ από δρομολόγια ΜΕΤΡΟ, Τραμ, Λεωφορείων και Τρόλεϊ σε συνεργασία με τον Όμιλο Ο.Α.ΣΑ.Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι κατά τόπους δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη – συνεργασία των παρακάτω φορέων:

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ResponsibilityAlliance, Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Δήμος Λαμιέων, Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Αμυνταίου, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ψυχικού, Οργάνωση Τρικάλων «Πράσινη Κιβωτός», Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών &Διασωστών Χαλκίδας,Equal Society – Κέρκυρα, Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου, Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.), Σωματείο Ασφαλιστών Ν. Τρικάλων, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας,Πολυτεχνείο Κρήτης – Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος (Εργαστήριο Βιώσιμων και Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων), Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία CIVITAS DESTINATIONS, Α.Λ.Α. Κορινθίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ Θεσσαλίας-Παράρτημα Τρικάλων,Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», Τοπικό Τμήμα Χίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, ΕΠΑΛ Αλιβερίου, συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων κ.ά.

Η DraegerHellas θα υποστηρίξει τη δράση με τη διάθεση δύο αλκοολομέτρων.

Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας με τις πόλεις και τα σημεία διασκέδασης, όπου πραγματοποιήθηκε η 12η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα.


ΠΟΛΗ 
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ 2018

1ΑΘΗΝΑ9 ΒΗΤΑ, ΧαλάνδριPeaky blinders, Πειραιάς
2ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗShark, Αργοναυτών 2, Καλαμαριά
3ΧΑΛΚΙΔΑΠαραλιακός Πεζόδρομος
4ΠΑΤΡΑΠεζόδρομος Ηφαίστου
5ΣΕΡΡΕΣVolta, Κων. Καραμανλή 21
6ΚΑΤΕΡΙΝΗΤρυποκάρυδος, Ολυμπίου 25
7ΛΑΡΙΣΑClub Οξυγόνο, Σίφνου 14
8ΦΛΩΡΙΝΑΒridge Music Bar, Λεωφ. Ελευθερίας
9ΑΜΥΝΤΑΙΟDeniro, Μεγ. Αλεξάνδρου 2
10ΑΡΓΟΣΠεζόδρομος
11ΝΑΥΠΛΙΟBlackRose
12ΧΙΟΣSueno, Λεωφ. Αιγαίου 70
13ΚΕΡΚΥΡΑJosephine Café BarΚερκύρας 4
14ΤΡΙΚΑΛΑFRAME, Ασκληπιού&Βύρωνος
15ΛΑΜΙΑΠεζόδρομος
16ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΚεντρικόςΠεζόδρομος
17ΚΟΡΙΝΘΟΣBogart, Κολοκοτρώνη 5
18ΟΡΕΣΤΙΑΔΑUp Art,Αθ. Πανταζίδου 115
19ΑΜΦΙΣΣΑCactus Coffee &Beer Shop, Γιδογιάννου 14
20ΑΙΓΙΟDrops, Μητροπόλεως 57
21ΑΙΓΙΝΑΡέμβη, Λ. Δημοκρατίας 51
22ΑΜΑΛΙΑΔΑΠεζόδρομος
23ΜΕΓΑΡΑSocial Club, 28ης Οκτωβρίου 124
24ΚΟΜΟΤΗΝΗΠεζόδρομος Βενιζέλου
25ΡΕΘΥΜΝΟFraoules,Ελευθ. Βενιζέλου 62
26ΑΡΤΑΠλατεία ΕθνικήςΑντίστασης
27ΧΑΝΙΑΜοναστήρι του Καρόλου
28ΚΑΛΑΜΑΤΑΠλατεία 23ης Μαρτίου
29ΑΓΡΙΝΙΟΠεζόδρομος Ηλία Ηλιού
30ΑΛΙΒΕΡΙΟλοήμερη δράση ενημέρωσης

Εγγραφή στο newsletter