GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου στα Τρίκαλα

Με Mοναστική Κατάνυξη και Μεγαλοπρέπεια περατώθηκε η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου που βρίσκεται στην Πύλη ...


Με Mοναστική Κατάνυξη και Μεγαλοπρέπεια περατώθηκε η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου που βρίσκεται στην Πύλη Τρικάλων.

Στις φετινές Θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μονής, παρευρέθηκαν, ευγενώς προσκληθέντες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.



Το εσπέρας της 14ης Σεπτεμβρίου 2018, κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένοι από ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και από πλήθος προσκυνητών που επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή για να λάβουν την Ευλογία του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η ακολουθία της Αρτοκλασίας από τους τρείς Ιεράρχες, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε θερμά τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων με τον μεστό του λόγο ανέλυσε χαρακτηριστικές στιγμές από τον βίο του Αγίου Βησσαρίωνος και τα παραδείγματα που δίνει σήμερα ο Άγιος σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο.