GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης της Νέας Χηλής

Ομιλία με θέμα την Παιδεία στον Πόντο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Χηλής «Άγιος Γεώργιος», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης...


Ομιλία με θέμα την Παιδεία στον Πόντο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Χηλής «Άγιος Γεώργιος», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης της Νέας Χηλής, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. στο χώρο της βιβλιοθήκης στη Νέα Χηλή Αλεξανδρούπολης.

Οι Έλληνες του Πόντου έδιναν μεγάλη σημασία στην Παιδεία. Ήταν αυτή που κράτησε αδιάσπαστο τον ελληνισμό ανάμεσα σε αλλόφυλα έθνη και διατήρησε τους ακατάλυτους δεσμούς με τη μητέρα Ελλάδα.

Ομιλήτρια η κ. Γεωργία Χαριτίδου, διδάκτωρ φιλολογίας, γενική γραμματέας της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών και γενική γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Λίγα λόγια για τη δανειστική βιβλιοθήκη της Νέας Χηλής
Η δανειστική βιβλιοθήκη στεγάζεται στο παλιό περίπτερο της οικογένειας του Βαγγέλη Ελενίδη. Η οικογένεια του κ. Ελενίδη αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα της κ. Ουρανίας Πανταζίδου και παραχώρησε αφιλοκερδώς το χώρο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Χηλής «Άγιος Γεώργιος» ανέλαβε τα έξοδα και με εθελοντική εργασία διαμόρφωσε το παλιό περίπτερο. Έτσι αξιοποιήθηκε ένας εγκαταλελειμμένος χώρος στον κεντρικό δρόμο του οικισμού.

Τα επίσημα εγκαίνια της βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκαν την 1 Οκτωβρίου 2017.

Τα βιβλία, παραμύθια για παιδιά αλλά και βιβλία για έφηβους, καθώς και λογοτεχνικά Ελλήνων και ξένων συγγραφέων προέρχονται από προσφορές φίλων όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και φίλων από την Αθήνα.

Παρότι η βιβλιοθήκη στερείται ρεύματος (φως και θέρμανση για το χειμώνα) λειτούργησε αδιαλείπτως. Όλο το χειμώνα, με κρύο και βροχές η βιβλιοθήκη παρέμεινε ανοικτή χάρις στο ψυχικό σθένος των κυριών που φρόντισαν να παραμένει ανοικτή κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 12:00. Ο κόσμος αγκάλιασε το όλο εγχείρημα και το έδειξε ποικιλοτρόπως.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν βιβλία (λογοτεχνικά, παραμύθια για παιδιά) που δεν τα χρειάζονται μπορούν να τα προσφέρουν για τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Χειμερινό ωράριο λειτουργίας κάθε Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 12:00. Θα ισχύσει από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018