GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρωτοβουλία του Μανώλη Κεφαλογιάννη για στήριξη προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης προχώρησε σε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και με επιστολή που απέστειλε στην Φεντερίκα Μογκερίνι Αντιπρόε...


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης προχώρησε σε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και με επιστολή που απέστειλε στην Φεντερίκα Μογκερίνι Αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής και Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και στον Αντόνιο Ταγιάνι Πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου τους ζητά να στηρίξουν έμπρακτα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τον Πνευματικό Ηγέτη της Ορθοδοξίας.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η πρόσφατη απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας να διακόψει τη μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη δεν θέτει μόνο εν αμφιβόλω τα πρωτεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως αλλά μπορεί να οδηγήσει σε διχασμό το Ορθόδοξο πλήρωμα.

Και επισημαίνει στην επιστολή του ότι το συγκεκριμένο ατυχές γεγονός της διακοπής της μνημονεύσεων δεν διαταράσσει ασφαλώς μόνο τις διαθρησκευτικές σχέσεις μεταξύ των δύο Πατριαρχείων αλλά οδηγεί και σε τυχόν ανεξέλεγκτες «αναταράξεις» την Ορθοδοξία.

Έχει, όμως, η ενέργεια αυτή του Πατριαρχείου Μόσχας προφανώς και ευρύτερες διαστάσεις που όλοι ασφαλώς αντιλαμβάνονται. Διαστάσεις πολιτικού και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος.