GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Ρύθμισαν» τον συντονισμό τους για τις δασικές πυρκαγιές οι φορείς της Ροδόπης

Στην αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών, που δεν δοκιμάστηκαν ιδιαιτέρα φέτος λό...


Στην αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών, που δεν δοκιμάστηκαν ιδιαιτέρα φέτος λόγω των πολλών βροχών του καλοκαιριού στην περιοχή μας, αλλά και τον Συντονισμό – Επανέλεγχο Διαλειτουργικότητας των Υπηρεσιών της Ροδόπης προχώρησε το πρωί της Δευτέρας 6 Αυγούστου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ροδόπης.

Σε αυτό συμμετείχαν η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης και η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των ενόπλων δυνάμεων, των Δήμων της Ροδόπης καθώς και εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων.

Το όργανο συγκλήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, που εξέφρασε την άποψη πως η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση κάθε πιθανού προβλήματος, για αυτό και προτάσσει την τακτική συνάντηση όλων των αρμόδιων Φορέων για να τα προβλέπουν και επιπλέον να έχουν ένα τέτοιο επίπεδο συντονισμού, έτσι ώστε αν προκύψει κάποιο πρόβλημα να λύνεται εν τη γενέσει του.

Θεωρεί δε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να αντιδράσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη στιγμή του συμβάντος, ενώ στάθηκε και στη σημασία της διαδημοτικής και διαπεριφερειακής συνεργασίας για την καλύτερη διαχείριση όποιων φαινομένων.

Απαραίτητη η βελτίωση του στόλου της πυροσβεστικής

Στην ετοιμότητα της υπηρεσίας και του προσωπικού, στάθηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής κ. Κώστας Παπάζογλου, ο οποίος όμως σημείωσε πως ο στόλος οχημάτων της υπηρεσίας έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του, και θα πρέπει να

Όπως ανέφερε, η ετοιμότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής και όλων των κλιμακίων της Ροδόπης είναι άψογη μέχρι αυτή τη στιγμή, με τα περιπολικά οχήματα να έχουν διασπαρεί σε όλη της Ροδόπη, με τις δυνάμεις της υπηρεσίας να αυξομειώνονται ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας πυρκαγιάς.

Μέχρι τώρα η αντιπυρική περίοδος κύλησε αρκετά ομαλά, λόγω των συχνών βροχοπτώσεων, όμως τόνισε πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, όπως γεωργοί, μελισσοκόμοι κτλ, που δεν θα πρέπει να ανάβουν φωτιές, μια τέτοια περίοδο, ιδιαίτερα όταν ο αέρας είναι έντονος, μιας και οι περισσότερες πυρκαγιές που προκαλούνται αυτό το διάστημα προέρχονται από αμέλεια, και υπερεκτίμηση της δυνατότητας αυτού που ανάβει τη φωτιά να της ελέγξει.

Τέλος ερωτηθείς για το προσωπικό, σημείωσε πως σε γενικές γραμμές καλύπτουν μετά βίας τις ανάγκες, και θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη στελέχωση, όμως το κυριότερα θέμα είναι ότι τα οχήματά τους έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας, και θα πρέπει να αποσυρθούν σιγά σιγά.

«Τα κρατάμε με νύχια και με δόντια, φροντίζοντας να φτιάξουμε τις βλάβες τους και να είναι σε ετοιμότητα τουλάχιστον τους μήνες του καλοκαιριού» σημείωσε.