GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με επιτυχία στέφθηκε το 18 Σαρακατσάνικο Αντάμωμα

Μάγεψαν τους παρευρισκόμενους οι χορευτές, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή της Χαϊντού.


Μάγεψαν τους παρευρισκόμενους οι χορευτές, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή της Χαϊντού.

Μπορεί την Παρασκευή το μεσημέρι στην πόλη της Ξάνθης το θερμόμετρο να έδειχνε 34 βαθμούς, αναγκάζοντας ακόμη και τους λάτρεις της ζέστης να αγανακτούν, όμως λίγα χιλιόμετρα προς την ορεινή περιοχή και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Χαϊντού και στο χώρο που κάθε χρόνο ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων ο « Λεπενιώτης» διοργανώνει το Σαρακατσάνικο Αντάμωμα, το θερμόμετρο μετά βίας ξεπερνούσε τους 16 βαθμούς Κελσίου. Από τις 18:00 το απόγευμα, παρουσία δεκάδων επισκεπτών και μελών του συλλόγου, ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες εξ αναβολής λόγω των φονικών πυρκαγιών της Αθήνας, εκδηλώσεις με αρτοκλασία και λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου. Ενώ, στις 19:30 ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Μπίκος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους επισήμους, ζητώντας τους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας που η μοίρα τους έπαιξε ένα τόσο άσχημο παιχνίδι φέρνοντας τους αντιμέτωπους με την καταστροφική μανία της φωτιάς στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας, πριν λίγες ημέρες.

Την έναρξη του 18ου Ανταμώματος στην περιοχή της Ξάνθης, χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος , ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος , ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης , ενώ παραβρέθηκαν τόσο ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Μπούτος, όσο και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης με τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα, καθώς και αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Τοπείρου και Μύκης.


Λίγο πριν ξεκινήσουν τα συγκροτήματα να χορεύουν και να παρουσιάζουν στο κοινό τους Σαρακατσάνικους χώρους, ο πρόεδρος του Συλλόγου κάλεσε τον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο να παραδώσει τιμητική πλακέτα στο δραστήριο μέλος Στέργιο Μακρή για την πολυετή προσφορά του στο σύλλογο αλλά και γιατί κρατάει όλο το πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού. Ενώ στη συνέχεια, ο Γ. Μπίκος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Ξάνθης , ζήτησε την έμπρακτη και πιο ισχυρή βοήθεια προς το σύλλογο που κρατά τις παραδώσεις λειτουργώντας ως πρέσβης προώθησης και προβολής τόσο των Σαρακατσάνων, όσο και του Δήμου Ξάνθης εντός και εκτός συνόρων. Αξίζει να σημειωθεί πως, στο 18 Σαρακατσάνικο Αντάμωμα έλαβε μέρος και ο σύλλογος Σαρακατσάνων από τη γειτονική Βουλγαρία.