GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνάντηση του Σωματείου Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης & Βορείου Αιγαίου, με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, παρουσία του Βουλευτή Δράμας κ. Καραγιαννίδη

Συνάντηση του Σωματείου Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης & Βορείου Αιγαίου, με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, παρουσία του Βουλ...


Συνάντηση του Σωματείου Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης & Βορείου Αιγαίου, με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, παρουσία του Βουλευτή Δράμας κ. Καραγιαννίδη.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στο Υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Σωματείων με τον κ. Σκουρλέτη παρουσία και του βουλευτή Δράμας κ. Καραγιαννίδη.

Σκοπός της συνάντησης εργασιακά θέματα που αφορούν τον κλάδο τους και εκκρεμούν,


Αρχικά ενημερώθηκε ο Υπουργός για τελευταίες εξελίξεις, όπως παράταση πρόσληψης των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για δυο ακόμα έτη με 6μηνες συμβάσεις και ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των 2180 συναδέλφων 5ετων.

Ακολούθησε ενημέρωση για την επικρατούσα κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις, για τις προσδοκίες των υπολοίπων συναδέλφων Πενταετών, Επιλαχόντων και Συμβασιούχων βάσει εξαγγελιών και τα προβλήματα τα οποία συνεχίζουν να υφίσταται, λόγω διαφορών σε ωράρια – καθήκοντα – απολαβές.
  • Ζητήσαμε πλήρη ωράρια εργασίας για τους 1750 συναδέλφους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που ανανέωσαν την θητεία τους
  • Ζητήσαμε να ρυθμιστεί νομοθετικά η εργασία των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης μέχρι συνταξιοδότησης
  • Ζητήσαμε την κάλυψη των κενών θέσεων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
  • Ζητήσαμε πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους υπηρετούντες Συμβασιούχους Πυροσβέστες σε ένα φορέα που να υπάρχει συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου όπως (Πυροσβεστικό Σώμα ή Πολιτικής Προστασίας) ως πολιτικό ή ένστολο προσωπικό.

Ο Υπουργός ανάφερε ότι στο διάστημα της διετούς ανανέωσης – παράτασης 2018 -2019 υπάρχει περιθώριο εύρεσης λύσης και ρύθμισης για το εργασιακό των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Επίσης βάσει της ισχύς του πίνακα Επιτυχόντων Επιλαχόντων έως τη 12η Δεκεμβρίου, είναι θετικός για την κάλυψη των κενών θέσεων, αλλά για την απορρόφηση του συνόλου των επιλαχόντων, ανέφερε ότι είναι ευθύνη του αρμόδιου Υπουργού και κάτι τέτοιο θα πρέπει να προταθεί από τον κ. Τόσα σε κοινή συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Για τους 5ετείς που ανανέωσαν τη θητεία ανέφερε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα των ωραρίων ώστε όλο το προσωπικό να ακολουθεί τις βάρδιες, όπως επίσης θετικός ήταν στο να παραταθεί η θητεία μέχρι συνταξιοδότησης, άλλωστε υπάρχει η θετική προσέγγιση και από τον αρμόδιο Υπουργό.

Μετά τις 15 Ιουλίου αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνταξης και κατάθεσης νομοσχέδιου, θα υπάρξει συνέχεια των επαφών και διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων οι οποίες θα έχουν νομική βάση για να υλοποιηθούν.

Από την όλη συζήτηση αυτό που αποκομίσαμε, ότι υπάρχει διάθεση για διάλογο και ενδιαφέρων για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, από πλευράς του κ. Σκουρλέτη, τέλος αυτό που τονίσαμε είναι ότι οι 1750 Πενταετείς και οι 1250 Συμβασιούχοι Πυροσβέστες είναι μέρος του συνόλου του προσωπικού του Π.Σ με μακρά προϋπηρεσία και προσφορά και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν και όχι σαν ξεχωριστές κατηγορίες όπως τελικά επιλέχθηκε στην παρούσα φάση αντί ομογενοποίησης, με διαφορετικά ωράρια και καθήκοντα που μόνο προβλήματα δημιουργούν στη λειτουργία των υπηρεσιών, παρά λύνουν.