GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μετά από ενάμιση μήνα από τη φωτιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, η Αντιπεριφέρεια μας ενημερώνει πως τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις των δειγμάτων φυτικών προϊόντων ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων της Ε.Ε.

Η απορία μας: Γιατί εδώ εστάλησαν δείγματα στο Κέντρο Δημόκριτος και στη Φωτιά του εργοστασίου μπαταριών, αυτό το κέντρο δεν αναφέρθηκ...


Η απορία μας: Γιατί εδώ εστάλησαν δείγματα στο Κέντρο Δημόκριτος και στη Φωτιά του εργοστασίου μπαταριών, αυτό το κέντρο δεν αναφέρθηκε πουθενά και ποτέ;;;

Στο πλαίσιο της πλήρους ενημέρωσης του κοινού όσον αφορά την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) διενήργησε μετρήσεις από δειγματοληψία φυτικών προϊόντων τα οποία εστάλησαν για ανάλυση στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια των τροφίμων και συνεπώς δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος.

Η Π.Ε Ξάνθης με τις υπηρεσίες της, θα συνεχίσει να διενεργεί ελέγχους σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διασφαλίσει την Δημόσια Υγεία και την καταλληλότητα των φυτικών τροφίμων.