GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δεν ψήφισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου το σχέδιο ψηφίσματος που έφερε η αντιπολίτευση για την επίθεση κατά Μ. Φανουράκη

Σε μία συνεδρίαση η οποία διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα και όπου ακούστηκαν αρκετές απόψεις, τόσο γύρω από το περιστατικό της ε...


Σε μία συνεδρίαση η οποία διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα και όπου ακούστηκαν αρκετές απόψεις, τόσο γύρω από το περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκε ο Μανώλης Φανουράκης όσο και γύρω από διάφορα άλλα θέματα έντονων διαξιφισμών που έλαβαν χώρα κατά καιρούς, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, με αρκετές απουσίες όπως αναμενόταν, εξαιτίας της επιλογής του προέδρου να αναβάλλει το θέμα συζήτησης από την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα, πιθανότατα γιατί θεώρησε πως έτσι θα υποβάθμιζε και τη σημασία της όλης υπόθεσης.

Από την έναρξη της συνεδρίασης ο Ιπποκράτης Καμαρίδης καταδίκασε το περιστατικό, το οποίο απασχόλησε αρκετά την κοινή γνώμη της Ξάνθης, τονίζοντας πως το θέμα δεν θα έπρεπε να έχει προσωπική ή πολιτική χροιά αλλά να επικεντρωθεί στο ότι στόχος της επίθεσης ήταν το να μην εκφράζονται διαφορετικές απόψεις και κυρίως απόψεις οι οποίες ασκούν κριτική στην υπάρχουσα δημοτική αρχή.

Κατά τη διαδικασία συζήτησης του όλου θέματος, τοποθετήσεις έκαναν, τόσο ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει το συμβάν αυτό, όσο και η Δημοτική Σύμβουλος Ειρήνη Χαριτωνίδου η οποία αφού στην αρχή τόνισε ότι κακώς ο Δήμαρχος Ξάνθης τους στοχοποίησε πως ζήτησαν με το κείμενό τους να παραιτηθεί ο Θωμάς Ηλιάδης, μιας και οι ίδιοι απευθυνόμενοι προς τον Δήμαρχο, ζήτησαν να αντικαταστήσει ο ίδιος τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ειρήνη Πυρνάρη, υπεραμυνόμενη και των θέσεων των οποίων είχε δημοσιοποιήσει το χρονικό διάστημα όπου είχε γνωστοποιηθεί η επίθεση που δέχθηκε ο Μανώλης Φανουράκης, ενώ οι παρεμβάσεις έκλεισαν με τις τοποθετήσεις του Χασάν Ογλού Ορχάν, ο οποίος επιτέθηκε γενικόλογα σε δημοσιογράφους, οι οποίοι «για ένα 25ράκι τσίπουρο», όπως τόνισε, ασκούν μπούλινγκ σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «πρότυπο», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκδότη μας Σταύρου Βλαχόπουλου, ο οποίος ζήτησε να τους κατονομάσει και να μην μιλάει γενικόλογα. Και του Πασχάλη Λύρατζη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να στηρίξει το κείμενο που ήρθε προς ψήφιση καθώς ο ίδιος καταδίκασε την επίθεση του Μ. Φανουράκη, τόσο σε προσωπικό επίπεδο τηλεφωνώντας στον αρχηγό της Κοινωνίας Δημοτών αλλά και δημόσια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν ήταν λίγες οι φορές που τα πνεύματα οξύνθηκαν καθώς οι τοποθετήσεις και οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Ξάνθης, τόσο για το θέμα υπογραφής του Αλέκου Κυριακίδη, όσο και για θέματα που άπτονται πλέον της δικαστικής οδού, έβρισκε αντίλογο από τον Ιπποκράτη Καμαρίδη.