GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χωρίς ΑΤΜ εδώ και δύο μήνες το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με την τσέπη «γεμάτη» πρέπει να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όσοι το χρησιμοποιούν καθώς εδώ και δύο μήνες το μηχάνημ...


Με την τσέπη «γεμάτη» πρέπει να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όσοι το χρησιμοποιούν καθώς εδώ και δύο μήνες το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) δεν λειτουργεί.

Για την ακρίβεια δεν υπάρχει καν εκεί γιατί απομακρύνθηκε μαζί με το κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος που λειτουργούσε μέσα στο Νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει πώς είτε ασθενείς, είτε συνοδοί πρέπει να έχουν μαζί τους μετρητά καθώς το πλησιέστερο σημείο στο οποίο μπορεί να βρει κανείς ΑΤΜ για να πάρει χρήματα είναι στον οικισμό της Νέας Χιλής που απέχει από το Νοσοκομείο περίπου τρία χιλιόμετρα (με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη).

Η διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος αποφασίστηκε από τη διοίκηση της Τράπεζας καθώς η συνέχιση της ύπαρξης του είχε κριθεί ασύμφορη, όμως το ζήτημα είναι ότι το λουκέτο στο υποκατάστημα έβαλε λουκέτο και στο ΑΤΜ και αυτό δεν είναι πρόβλημα που αφορά μόνο τους επισκέπτες του Νοσοκομείου (είτε είναι ασθενείς, είτε είναι συνοδοί).

Αφορά σημαντικά και τη λειτουργία του ιδρύματος εν γένει, καθώς το κατάστημα και το ΑΤΜ χρησιμοποιούνταν για τις καταθέσεις των χρημάτων που μαζεύονται κάθε μέρα στα απογευματινά ιατρεία, όπου οι εξετάσεις γίνονται επί πληρωμή. Τώρα, οι καταθέσεις γίνονται σε καταστήματα τραπεζών στην πόλη, κάτι που προϋποθέτει καθημερινή μετακίνηση υπαλλήλου, ο οποίος απουσιάζει από το πόστο του για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Σε εξέλιξη διαγωνισμός προμήθειας νέου ΑΤΜ
Εν τω μεταξύ η διοίκηση του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης αναζητά νέα τράπεζα που θα τοποθετήσει ΑΤΜ στο χώρο του ιδρύματος αλλά αυτό προϋποθέτει τη διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Πάντως ήδη υπάρχουν τρεις τράπεζες που διαθέτουν ΑΤΜ ικανά να δέχονται και χρήματα καταθέσεων χωρίς την παρουσία υπαλλήλου, αλλά η τοποθέτηση των μηχανημάτων δεν προβλέπεται να γίνει στο πολύ κοντινό μέλλον και σίγουρα όχι πριν από την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.