GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από 23 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου, θα ισχύσουν τα μέτρα προστασίας στο περιαστικό Δάσος της Ξάνθης και του οικισμού Τοξοτών-Γαλάνης, και στα αλσύλλια του Πόρτο Λάγος και παραλίας Αβδήρων

Εκδόθηκε η αριθμ. 1114/27-07-2018 (ΑΔΑ: 64ΧΕ7ΛΒ-Τ2Ο) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης: «Επιβολή μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας οχη...


Εκδόθηκε η αριθμ. 1114/27-07-2018 (ΑΔΑ: 64ΧΕ7ΛΒ-Τ2Ο) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης: «Επιβολή μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές του Νομού Ξάνθης» που αφορά...


α) Το ευπαθές περιαστικό Δάσους του Δήμου Ξάνθης που περικλείεται από τους δρόμους Κιμμερίων-Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς προς 4,5χιλ. Ξάνθης-Σταυρούπολης και ανάπαλιν ως επίσης και του δρόμου που οδηγεί στην Εκκλησιαστική Σχολή (θέση Προφήτη Ηλία)

β) Το ευπαθές περιαστικό Δάσος του οικισμού Τοξοτών-Γαλάνης του Δήμου Τοπείρου.
γ) Τα αλσύλλια του Πόρτο Λάγος: i) στην δυτική είσοδο του οικισμού και ii) πέριξ της αποικίας των Ερωδιών.
δ) Το αλσύλλιο στην παραλία Αβδήρων πέριξ των μαθητικών κατασκηνώσεων.

Όροι και προϋποθέσεις Απαγόρευσης

Η απαγόρευση ισχύει από 23/7/2018 έως 31/10/2018 (λήξη αντιπυρικής περιόδου) όταν ο δείκτης επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την έναρξη και εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών είναι 3, 4 ή 5.

Έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, η απαγόρευση μπορεί να ισχύει και χωρίς τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

Η εφαρμογή της παρούσης για όλο το εικοσιτετράωρο εφαρμόζεται από την Αστυνομική Δ/νση και τα Δασαρχεία (ανάλογα με τις οδούς αρμοδιότητας) με την συνεργασία και τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οχήματα Δασαρχείων, ΕΚΑΒ, Υπηρεσιών και μόνιμων κατοίκων, ιδιόκτητων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ξενοδοχειακών μονάδων, μελισσοκόμων κλπ. με την προϋπόθεση ότι τις ημέρες υψηλού κινδύνου θα αποφεύγουν οποιεσδήποτε εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (εργασίες με μηχανήματα και εργαλεία που δημιουργούν σπινθήρες τροχοί ηλεκτροκολήσεις, αλυσοπρίονα κλπ.)

Ειδικά για το περιαστικό δάσος Ξάνθης εφαρμόζεται πρόγραμμα επιφυλακών και περιπολιών Φορέων με απλά ή και με μικτά περίπολα το οποίο θα συνταχθεί και θα κοινοποιηθεί με μέριμνα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ξάνθης.

Έπειτα από πρόταση της Π.Υ. Ξάνθης το έργο της συμπληρωματικής επιτήρησης του περιαστικού δάσους της Ξάνθης με στόχο την άμεση αναγγελία πυρκαγιάς και μόνο, αναλαμβάνουν οι εθελοντικές ομάδες του Νομού Ξάνθης που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Οι θέσεις της συμπληρωματικής επιτήρησης είναι σταθερές και προσδιορίζονται από την Πυροσβεστική. Για τον καλύτερο συντονισμό, οι παραπάνω εθελοντικές ομάδες δέον να ενημερώσουν εγγράφως για τη θέση, το χρονικό διάστημα και τις ώρες της συμπληρωματικής επιτήρησης του περιαστικού δάσους Ξάνθης την Π.Υ. Ξάνθης και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ξάνθης μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας Απόφασης.

Το διήμερο εορτασμού της κοίμησης της Θεοτόκου στις 14/08/2018 και 15/08/2018 δεν ισχύει η παρούσα Απόφαση για το ευπαθές περιαστικό δάσος της Ξάνθης και μόνο, λόγω μεγάλης προσέλευσης προσκυνητών στις ιερές μονές Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς, οπότε θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα επιτήρησης από τους αρμόδιους Φορείς (Δ/νση Αστυνομίας Ξάνθης, Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, Δήμος Ξάνθης, ΔΕΥΑΞ, Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, XXV ΤΘΤ, Δασαρχείο Ξάνθης, Δ/νση υγείας Π.Ε. Ξάνθης, Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ξάνθης, Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου, εθελοντικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στο μητρώο Πολιτικής Προστασίας) σύμφωνα με δικό τους πρόγραμμα μέτρων αρμοδιότητάς τους που θα πρέπει να καταρτίσουν και να καταθέσουν εγκαίρως (μέχρι τις 10 Αυγούστου 2018) στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ξάνθης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ