GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


To πιο «παλιό» κομμάτι στην ιστορία της μόδας είναι και πάλι επίκαιρο

To Βreton top (aka ριγέ μπλουζάκι-μαρινιέρα) είναι ίσως το πιο παλιό fashion κομμάτι στην ιστορία της μόδας. Δημιουργήθηκε για πρώτη φ...


To Βreton top (aka ριγέ μπλουζάκι-μαρινιέρα) είναι ίσως το πιο παλιό fashion κομμάτι στην ιστορία της μόδας. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1858 ως μέρος της στολής του Γαλλικού Ναυτικού και το αυθεντικό σχέδιο έχει μόνο 21 ρίγες, όσες και οι νίκες του Ναπολέοντα μέχρι τη Γαλλική Εισβολή της Ρωσίας.

Στην μόδα το εισήγαγε η Coco Chanel, στην ναυτική συλλογή που είχε σχεδιάσει το 1917. Ο Yves Saint Laurent, αρκετά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 1962, δημιούργησε μία ολόκληρη συλλογή με ρίγες και ριγέ μπλουζάκια, εμπνευσμένη από την εμβληματική ταινία του Jean-Luc Goddard, «Breathless».

Επίσης σπουδαίες προσωπικότητες των τεχνών, όπως ο Pablo Picasso και η Brigitte Bardot, φορούσαν συχνά Breton tops οριοθετώντας ουσιαστικά το στυλ της Γαλλικής Ριβιέρας. Από τότε μέχρι σήμερα το Breton tee έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα στα σταυροδρόμια της μόδας, αλλά ποτέ δεν έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο και δικαιωματικά μετά από έναν αιώνα (+plus) παρουσίας στα fashion δρώμενα, θεωρείται κλασικό.

Πέρα όμως από το κλασικό άσπρο-μπλε ριγέ μπλουζάκι, οι fashion bloggers έχουν λατρέψει αυτό το ριγέ μπλουζάκι στην κόκκινη εκδοχή του και με τις εμφανίσεις τους σηματοδοτούν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Το συνδυάζουν με denim shorts, με πλισέ mini φούστα, ακόμα και με μπεζ ψηλόμεση και ψηλοτάκουνα για πιο καθωσπρέπει looks. Για τις λάτρεις των French cool εμφανίσεων, το Breton tοp μπορεί να φορεθεί με λευκή καμπάνα ή μέσα από jean σαλοπέτα. Ένα τόσο «παλιό» κομμάτι που έχει κλείσει τα 200 και να δείχνει τόσο επίκαιρο ακόμα… αυτό είναι η πραγματική ουσία των κλασικών κομματιών στη μόδα.