GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αναφορά της Ν. Γκαρά για το ζήτημα της ανομβρίας στο βόρειο Έβρο

Την επιστολή των Δήμων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανομβρίας κατέθ...


Την επιστολή των Δήμων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανομβρίας κατέθεσε χθες ως αναφορά στη Βουλή η Αναστασία Γκαρά, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, με σκοπό να εξεταστεί διεξοδικά το ζήτημα ώστε να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι παραγωγοί της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω επιστολή οι Δήμοι του Βορείου Έβρου θέτουν προτάσεις για αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης ανομβρίας, η οποία ταλανίζει φέτος τους καλλιεργητές, κυρίως των ξηρικών εκτάσεων.

Δεδομένου ότι, οφείλουμε να προβλέψουμε μέτρα ώστε να αποφευχθεί μια σημαντική απώλεια των εισοδημάτων για τους αγρότες, αναφέρουμε το ζήτημα στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το αίτημα να εξεταστεί η αναπροσαρμογή του υπάρχοντος πλαισίου, λαμβάνοντας υπόψη και την κλιματική αλλαγή, αλλά και να βρεθεί μια ουσιαστική λύση για το ζήτημα, ώστε να ενισχυθούν στην πράξη οι αγρότες.
Ακολουθεί η αναφορά όπως κατατέθηκε στο Προεδρείο της Βουλής και επισυνάπτεται η επιστολή των Δήμων του Βορείου Έβρου.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανομβρίας στον Β. Έβρο»

Η Βουλευτής Έβρου, Γκαρά Αναστασία, καταθέτει ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την επιστολή των Δήμων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου με θέμα τα αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης ανομβρίας, η οποία ταλανίζει φέτος τους καλλιεργητές του Βορείου Έβρου.

Με την παρούσα επιστολή οι Δήμοι αναφέρουν πως η παρατεταμένη ανομβρία προκαλεί ήδη σοβαρό ζήτημα στην απόδοση των γεωργικών εκτάσεων, καθώς ένα μεγάλο μέρος της περιοχής αυτής αποτελείται από ξηρικές εκτάσεις. Οι χαμηλές αποδόσεις συνεπάγονται σοβαρή απώλεια τον εισοδημάτων για μια μεγάλη μερίδα αγροτών και για το λόγο αυτό επιδιώκουμε με την παρούσα αναφορά να εξεταστεί το ζήτημα διεξοδικά, να εξεταστούν οι προτεινόμενες λύσεις του ζητήματος αλλά και να ενημερωθούμε πλήρως για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν ανάλογα φαινόμενα στο παρελθόν. Εκτός αυτού, επιδιώκουμε και την αναπροσαρμογή του υπάρχοντος πλαισίου λαμβάνοντας υπόψη και την κλιματική αλλαγή. Οι παραγωγοί έχουν καταβάλει σημαντικά χρηματικά ποσά αλλά και προσωπική εργασία για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο και για το λόγο αυτό μια άμεση παρέμβαση κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Επισυνάπτεται η επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας.

Οι καταθέτοντες Βουλευτές
Γκαρά Αναστασία