GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την 8η Τακτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ημέρα Τετάρτη 30 Μαΐου ...


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την 8η Τακτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ημέρα Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ » της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα που συζητήθηκαν τα εξής:

1. Έγκριση δικαιολόγησης απουσίας Περιφερειακών Συμβούλων από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ελένη Δημούδη – Τζατζαΐρη, εγκρίθηκε ομόφωνα.

2. Αποδοχή αίτησης παραίτησης αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ορισμός νέου μέλους. Για το θέμα που εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ελένη Δημούδη – Τζατζαΐρη, αποφασίστηκε ομόφωνα η αποδοχή της παραίτησης αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ορίστηκε νέο μέλος.

3. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για ανέλκυση, απομάκρυνση ή εξουδετέρωση ναυαγίων ή πλοίων που βρίσκονται στα χωρικά ύδατα περιοχής αρμοδιότητας Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στην Π.Ε. Έβρου. Για το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. ‘Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός εκπροσώπων.

4. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη σύσταση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένα Αλεξανδρούπολης, στην Π.Ε Έβρου. Για το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. ‘Εβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός εκπροσώπων.

5. Έγκριση σχεδίου και σύναψης σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Τοπείρου για τη διάθεση χειριστή μηχανήματος 4ης Κατηγορίας. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, εγκρίθηκε ομόφωνα.

6. Έγκριση αποδοχής των όρων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την υλοποίηση του έργου & Ορισμός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως φορέα υλοποίησης του εγκεκριμένου έργου «Improvement of existing competences and building of new ones in the aquaculture fish products trade sector / Βελτίωση των υφιστάμενων δυνατοτήτων και δημιουργία νέων προοπτικών στον τομέα του εμπορίου αλιευτικών προϊόντων υδατοκαλλιέργειας» και ακρωνύμιο DACIAT» στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας «CBC BLACK SEA BASIN 2014-2020». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καλούδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

7. Έγκριση «Καθορισμού αριθμού μαθητευομένων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.)» στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου κατά το σχολικό έτος 2018-2019. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριος, εγκρίθηκε ομόφωνα.

8. Έγκριση καθορισμού τρόπου ανάθεσης έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Το θέμα που εισηγήθηκε o Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καλούδης εγκρίθηκε ομόφωνα.


9. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 38/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο και η σύναψη σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Παρανεστίου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την υποστήριξη υλοποίησης της πράξης «Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Δήμου Παρανεστίου» ως προς τα έχοντας υπόψη και ως προς το άρθρο 3 και 4 αυτής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεωργιτσόπουλος Χρήστος, εγκρίθηκε ομόφωνα.

10. Έγκριση εισηγητικής έκθεσης επί της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά το Δ΄ Τρίμηνο 2017. Το θέμα που εισηγήθηκε η Προϊσταμένη του Τμήματος Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών της Διεύθυνσης Οικονομικού της ΠΑΜΘ κα. Νικολαΐδου Μαρία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

11. Έγκριση εισηγητικής έκθεσης επί της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά το Α΄ Τρίμηνο 2018. Το θέμα που εισηγήθηκε η Προϊσταμένη του Τμήματος Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών της Διεύθυνσης Οικονομικού της ΠΑΜΘ κα. Νικολαΐδου Μαρία, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

12. Έγκριση εισηγητικής έκθεσης επί της 1ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2018. Το θέμα που εισηγήθηκε η Προϊσταμένη του Τμήματος Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών της Διεύθυνσης Οικονομικού της ΠΑΜΘ κα. Νικολαΐδου Μαρία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

13.Έγκριση τροποποίησης της αριθ. 46/2017 (ΑΔΑ:7Η327ΛΒ-Ζ9Λ) απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορούσε την εξουσιοδότηση υπογραφής επιταγών, εντολών πληρωμών και εντολών μεταφορών πίστωσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως προς το σκέλος που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λιθηρόπουλος Χρήστος εγκρίθηκε ομόφωνα.

14. Έγκριση σχεδίου και σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για την εκτέλεση του έργου: «Εργαστηριακός Έλεγχος Μικροβιολογικών και Φυσικοχημικών παραμέτρων δειγμάτων πόσιμου ύδατος και νερών αναψυχής καθώς και λυμάτων βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας της Π.Α.Μ.Θ.». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Λουκάς Γεωργίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

15. Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας» για την εκπόνηση της μελέτης: «Μελέτη περιβάλλοντος χώρου Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Δράμας». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεωργιτσόπουλος Χρήστος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

16. Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δοξάτου (ΔΗΚΕΔΗΔ) και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την υλοποίηση των δράσεων “Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Δοξάτου 2018”. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λιθηρόπουλος Χρήστος, εγκρίθηκε ομόφωνα.

17. Έγκριση σχεδίου και σύναψης σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Σαμοθράκης με σκοπό την διάθεση τεχνικού υπαλλήλου Π.Ε. ειδικότητας Περιβαλλοντολόγου, για την υποστήριξη του Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαμοθράκης, στην υλοποίηση υποδομών διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών (Πράσινα σημεία) που περιλαμβάνονται στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Σαμοθράκης και στην υλοποίηση του έργου ‘’Εγκατάσταση 3ου βάθμιου βιολογικού σφαγείου’’. Το θέμα που εισηγήθηκε o Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καλούδης εγκρίθηκε ομόφωνα.


18. Έγκριση σχεδίου και σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Καβάλας, του Δήμου Παγγαίου, του Επιμελητηρίου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», για το έργο: «7th KAVALA AIR SEA SHOW 2018», «Pageo Flying Day». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας κ. Μαρκόπουλος Θεόδωρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

19. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων, αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Για το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Τσαλικίδης Νικόλαος αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός εκπροσώπων.

20. Επικύρωση πρακτικών 1ης, 2ης και 3ης συνεδρίασης έτους 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ελένη Δημούδη – Τζατζαΐρη, εγκρίθηκε ομόφωνα.

21. Συζήτηση «Σχετικά με τις πλημμύρες του 2018, στον Έβρο». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης του Π.Ε. Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριος συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

22. Συζήτηση: «Για την έκδοση αδειών εγκατάστασης των κτηνοτροφικών μονάδων στην περιφέρεια». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αν. Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Τσακίρης, συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.pamth.gov.gr/index.php/2012-10-02-10-53-24/2012-10-02-15-28-54/2012-10-03-05-41-25