GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκδήλωση Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης με μαθητές για την ειρήνη

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αλεξανδρούπολη, το βράδυ της Τρίτης 5 ...


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αλεξανδρούπολη, το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουνίου η εκδήλωση της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, μέλους της ΕΕΔΥΕ.

Απαγγελίες ποιημάτων για την ειρήνη, συγκλονιστικά θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από το δράμα των προσφύγων, αντιπολεμικά τραγούδια, ομιλίες συγκίνησαν, έθεσαν καίρια ερωτήματα και προκάλεσαν γόνιμο προβληματισμό σε όλους, μικρούς και μεγάλους, για τους πολέμους που ξεσπούν ανά τον κόσμο και ποιοι τους προκαλούν.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η έκθεση ζωγραφικής με έργα, ατομικά και ομαδικά, μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τα έργα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΕΔΥΕ «μια εικόνα τρία ερωτήματα»: Γιατί γίνονται πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαϊ».

Η άψογη παρουσίαση του συνολικού προγράμματος από μαθητές και μαθήτριες,
που είχαν προετοιμασθεί καιρό πριν με τη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση των δασκάλων τους, εντυπωσίασε θετικά και κατέδειξε την τεράστια σημασία της συλλογικής δουλειάς και ευαισθητοποίησης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιούταν ανάλογη εκδήλωση από την Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης και όπως τονίσθηκε στο τέλος η μεγάλη συμμετοχή και ο παλμός που διέθετε δημιούργησαν προσδοκίες για ακόμη περισσότερες δράσεις την επόμενη χρονιά.