GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προς επιστροφή οι δέσμες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Προς επιστροφή οι δέσμες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις


Προς επιστροφή οι δέσμες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Τι θα γίνει με την απευθείας εισαγωγή στο πανεπιστήμιο

Μεγάλες αλλαγές φέρνει το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις του 2018 καθώς σχεδιάζει να επιστρέψει στο παλιό σύστημα των δεσμών για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι αλλαγές δεν θα αφορούν τις Πανελλήνιες 2018, αλλά τις επόμενες χρονιές.

Σύμφωνα με πηγή το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει επαναφορά των δεσμών, περιορισμό της απευθείας εισαγωγής στις σχολές και αύξηση ωρών διδασκαλίας σε ορισμένα μαθήματα από τα οποία καθορίζεται και ο βαθμός του απολυτηρίου.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας σε έξι την εβδομάδα στα τέσσερα μαθήματα, στα οποία θα εξετάζονται οι υποψήφιοι των πανελληνίων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Επίσης ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζεται κυρίως από τα τέσσερα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές πανελλαδικά και λιγότερο από τα υπόλοιπα μαθήματα.

Τέλος, η απευθείας εισαγωγή στο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις, αλλά μόνο με τη βαθμολογία του απολυτηρίου θα γίνεται σε λίγες σχολές, κυρίως αυτές με χαμηλή ζήτηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αλλαγές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Γ΄ Λυκείου το 2020 – 2021.