GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με αισιοδοξία και προβληματισμό η φετινή τουριστική περίοδο για τη Σαμοθράκη

Συνάντηση, με μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών της Σαμοθράκης και όχι μόνο, έγινε χθες το απόγευμα στην Καμαριώτισσα.


Συνάντηση, με μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών της Σαμοθράκης και όχι μόνο, έγινε χθες το απόγευμα στην Καμαριώτισσα.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Δήμου και της πλοιοκτήτριας εταιρείες που πραγματοποιεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Στη συνάντηση για άλλη μια φορά εκφράστηκε η αγωνία των επαγγελματιών και των κατοίκων για την σταθερή και αξιόπιστη συγκοινωνία και για τα έργα υποδομής που τόσο ανάγκη έχει το νησί, ειδικά μετά τις μεγάλες καταστροφές από τη θεομηνία που έπληξε πέρυσι τη Σαμοθράκη και προχωρούν μα αργούς ρυθμούς.



Η πλοιοκτήτρια εταιρεία από την μεριά της, υποσχέθηκε ότι από της 18/06 θα είναι και το ΣΑΟΣ Ι παρών και μαζί με το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, όπου θα εκτελούν τα δρομολόγια του καλοκαιριού.
Επίσης ανακοίνωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την γραμμή του Λαυρίου έτσι όπως αυτή προκηρύχθηκε στο διαγωνισμό, δηλαδή μόνο για 3 μήνες παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι θα ήταν για ένα εξάμηνο.

Τέλος υποσχέθηκε και την παρουσία του ΖΕΦΥΡΟΣ από τις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Γιάννη Γλήνια και όσα γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, αν και «τα νέα είναι καλά από την ακτοπλοΐα, αυτό να σημαίνει ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι σε σχέση με την σύνδεση του νησιού με τα άλλα λιμάνια.
Ένα θέμα που με σοβαρότητα όλοι μαζί πρέπει να το δούμε σοβαρά και να το διεκδικήσουμε σοβαρά.
Ελπίζω δε τα πολλά δρομολόγια και η παρουσία και των δύο πλοίων να λύσει και τα προβλήματα των εμπόρων μας που συνεχώς περιμένουν σε λίστες αναμονής».

Από την μεριά του Δήμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρέμβαση από τον Δήμαρχο και δόθηκαν ειλικρινείς εξηγήσεις από τον αντιδήμαρχο Γαλατούμο για την πορεία των έργων αποκατάστασης πολλών δομών που έχουν πληγεί από την θεομηνία, κάνοντας συγχρόνως έκλυση στον κόσμο για συμπαράσταση και εθελοντισμό ώστε να μπει το νησί με κάποια αξιοπρέπεια στην τουριστική σεζόν.


Τα έργα όπως: Οδοποιία, Κέντρο Υγείας, Λιμάνι Θέρμων, Μουσείο, βιολογικός Καμαριώτισσας, και πολλά άλλα βρίσκονται στο στάδιο των μελετών και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υλοποιηθούν.

Σύμφωνα πάντα με το Γιάννη Γλήνια, οι ερωτήσεις του κόσμου ήταν πολλές και η αγωνία μεγάλη.
«Ένας κόσμος μια κοινωνία που αγωνιά για το μέλλον του Νησιού και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.

Τα λόγια και οι υποσχέσεις από τα πιο επίσημα χείλη πολλά, τα έργα προς το παρόν θεωρία.
Το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος του νησιού εχθές σαφέστατο: «Κύριοι υλοποιήστε τις υποσχέσεις σας διότι οι αντοχές μας εξαντλούνται, μπαίνουμε σε μια σεζόν μόνο με υποσχέσεις από όλες τις μεριές.

Ενώ χάσαμε και το ελαφρυντικό του μειωμένου ΦΠΑ που κατά κάποιο τρόπο εξισορροπούσε τα οποία μειονεκτήματα πηγάζουν από την Νησιωτικότητα αντ’ αυτού μας φόρτωσαν και το τέλος διανυκτέρευσης.

Έχουμε μάθει οι Νησιώτες να περιμένουμε.

Τα πλοία, του πολιτικούς να μας επισκεφθούν και να ακούσουν τα προβλήματα μας, γενικώς είμαστε υπομονετικοί από την φύση μας.

Όμως εξαντλείται η υπομονή μας και το χθεσινό δυναμικό μάζεμα, έλεγε, ότι θα παλέψουμε να σταθούμε και αυτή την σεζόν στο ύψος των περιστάσεων,

Όμως από τον Οκτώβριο αν δεν έχουμε δει φως, τότε θα μας βρείτε μπροστά σας και οι κινητοποιήσεις θα είναι δυναμικές.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι καλούμε πρώτον τον κόσμο της περιφέρειας μας να επισκεφθεί στηρίζοντας συγχρόνως με τις διακοπές του αυτό το πανέμορφο νησί, καλώ τον περιφερειάρχη να κάνει αυτή την καμπάνια που του ζήτησα και στο διαδημοτικό «ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΊΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ «.

ΚΑΙ τέλος καλώ τους εκπροσώπους της πολιτείας να πιέζουν συνεχώς για την υλοποίηση των έργων Υποδομής» καταλήγει.