GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο, τίθεται σε λειτουργία το θερινό ωράριο στην αγορά της Ξάνθης

Τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο, τίθεται σε λειτουργία το θερινό ωράριο στην αγορά της Ξάνθης


Τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο, τίθεται σε λειτουργία το θερινό ωράριο στην αγορά της Ξάνθης

Ευθύμης Μίλκογλου:
«Θέλουμε, να διευκολύνουμε εμπόρους και καταναλωτές για τους μήνες αιχμής, λόγω υψηλών θερμοκρασιών…»

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της τοπικής αγοράς, ενημερώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Ευθύμης Μίλκογλου, όταν δηλαδή ξεκινήσουν οι πολλές και οι μεγάλες ζέστες, ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι έμποροι όσο και το καταναλωτικό κοινό της περιοχής.

Ειδικότερα, ο εμπορικός σύλλογος Ξάνθης θα αιτηθεί στην περιφέρεια να υπάρξει παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τις 21:30 το βράδυ, όσον αφορά τα απογεύματα της Τρίτης και Πέμπτης για τους καλοκαιρινούς μήνες και συγκριμένα Ιούλιο – Αύγουστο, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Ενώ, κλειστά θα παραμένουν τα καταστήματα για τις Παρασκευές.


Να σημειωθεί ότι, μέχρι πέρσι τα καταστήματα της Ξάνθης παρέμεναν ανοιχτά έως τις 22:00 το βράδυ, στο πλαίσιο λειτουργίας του θερινού ωαρίου για τα απογεύματα της Τρίτης και Πέμπτης, γεγονός που προκαλούσε αντιδράσεις από πολλούς καταστηματάρχες που θεωρούσαν υπερβολικό το συγκεκριμένο ωράριο.

«Ιούλιο- Αύγουστο, θα διαρκέσει το θερινό ωράριο για την αγορά της Ξάνθης. Θα εισηγηθούμε ως εμπορικός σύλλογος στην περιφέρεια ώστε τα δύο απογεύματα που ανοίγει η αγορά (Τρίτη και Πέμπτη), τα καταστήματα να ανοίγουν λίγο αργότερα, κατά τις 6.30 το απόγευμα και να κλείνουν κατά τις 9.30 το βράδυ, λόγω της ζέστης και των υψηλών θερμοκρασιών. Με αυτό τον τρόπο, θέλουμε να διευκολύνουμε καταναλωτές και εμπόρους για τους μήνες αιχμής. Εξάλλου, είναι γεγονός ότι, το Καλοκαίρι ο κόσμος βγαίνει πιο αργά στην αγορά λόγω της αφόρητης ζέστης. Πολλοί είναι και εκείνοι που πηγαίνουν στη θάλασσα για τα μπάνια τους και επιστρέφουν αργά από την παραλία…» αναφέρει, ενδεικτικά, για το θέμα ο κ. Ε. Μίλκογλου.

Σχετικά, τώρα, με την καταναλωτική κίνηση στην αγορά, ο ίδιος επισημαίνει πως οι έμποροι αναμένουν αύξηση πριν ακόμη ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις του Ιουλίου, μιας και το επιτρέπει ο καλός καιρός, αλλά και οι καλές τιμές που χαρακτηρίζουν τις περισσότερες, τουλάχιστον, μικρομεσαίες επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς. Εξάλλου, σημειώνει ο ίδιος, οι ξανθιώτες καταστηματάρχες φροντίζουν ώστε, κάθε φορά οι τιμές των προϊόντων τους να είναι δελεαστικές, κάνοντας μειώσεις και προσφορές στη διάρκεια όλου του χρόνου. Ενώ, για το θέμα που είχε ανακύψει τελευταία και αφορά τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον εμπορικό σύλλογο Ξάνθης εξαιτίας της πάγιας τακτικής που ακολουθεί πολυκατάστημα του νομού να μην σέβεται τις τοπικές αργίες και να λειτουργεί κανονικά για εκείνες τις ημέρες, ενώ δηλαδή οι υπόλοιπες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κλειστές, ο κ. Ε. Μίλκογλου επισημαίνει πως, εάν κάποια ξένα συμφέροντα δεν θέλουν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της περιοχής, δηλαδή να σεβαστούν τα ήθη και τις τοπικές παραδόσεις, ο εμπορικός κόσμος θα ψάξει και οπωσδήποτε θα βρει έναν τρόπο για να βρεθεί μια λύση.