GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο Ερντογάν ζητεί άμεσα την απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Ντεμιρτάς καταδικάζοντάς τον ήδη με…θανατική ποινή!

*Ντεμιρτάς: «Απέναντι στη μικροπρέπειά σας, ο λαός θα δώσει στο όνομά μου την πιο περιφανή απάντηση στις κάλπες στις 24 Ιουνίου»!


*Ντεμιρτάς: «Απέναντι στη μικροπρέπειά σας, ο λαός θα δώσει στο όνομά μου την πιο περιφανή απάντηση στις κάλπες στις 24 Ιουνίου»!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τα δικαστήρια να δικάσουν «το ταχύτερο δυνατό» τον Κούρδο αντίπαλό του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος είναι φυλακισμένος με κατηγορίες για «τρομοκρατία» και είναι υποψήφιος στις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου.

«Αυτός ο άνδρας είναι τώρα προφυλακισμένος, έτσι δεν είναι; Μάλιστα, είναι φυλακισμένος. Για να πούμε την αλήθεια, πρέπει η Δικαιοσύνη να εκδώσει την απόφασή της το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση στο Κοτζαέλι (βορειοδυτικά).

Δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες πρόωρες εκλογές που αναμένονται αμφίρροπες, ο Τούρκος πρόεδρος πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις εναντίον του Ντεμιρτάς, ηγέτη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Φυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2016 και αντικείμενο πολλών δικαστικών διαδικασιών, που αφορούν κυρίως κατηγορίες για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες τις οποίες ο ίδιος αρνείται, ο Ντεμιρτάς κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 142 και πλέον ετών.

Ο Ερντογάν κατηγορεί κυρίως τον Ντεμιρτάς ότι είναι υπεύθυνος για τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε διαδηλώσεις που κατέληξαν σε λουτρό αίματος τον Οκτώβριο του 2014.

Οι κυριότεροι αντίπαλοι του Ερντογάν έχουν ζητήσει την απελευθέρωση του Ντεμιρτάς προκειμένου να μπορέσει να διεξαγάγει προεκλογική εκστρατεία για τις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου∙ μάταια.

«Το κόμμα του κάνει εκστρατεία γι΄ αυτόν. Είναι παραπάνω απ΄ό,τι του αξίζει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ώρα που ο Ερντογάν καταφερόταν εναντίον του Ντεμιρτάς, ένα μέρος του πλήθους των υποστηρικτών του που είχαν έρθει να τον ακούσουν άρχισε να φωνάζει: «θανατική ποινή!»
«Όπως έχω ήδη πει για το θέμα αυτό, αν το Κοινοβούλιο μού είχε παρουσιάσει μια τέτοια πρόταση, θα την είχα εγκρίνει προ πολλού», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος ανακινεί κατά καιρούς το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής που καταργήθηκε το 2014.

Από το κελί του σε φυλακή της Αδριανούπολης (βορειοδυτικά), ο Ντεμιρτάς, ένας 45χρονος χαρισματικός δικηγόρος, προσπαθεί όσο μπορεί να διεξαγάγει προεκλογική εκστρατεία, υπολογίζοντας στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και στον ακτιβισμό των μελών του HDP.
Αντέδρασε σήμερα μέσω του Twitter στις αυξανόμενες επιθέσεις του Ερντογάν κάνοντας λόγο για «επονείδιστες συκοφαντίες». «Απέναντι στη μικροπρέπειά σας, ο λαό