GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Aπορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Σαμοθράκης κατά της SAOS FERRIES

Εξ αφορμής της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης μεταφοράς των απορριμματοφόρων του Δήμου Σαμοθράκης, επί της οποίας απορρίφθηκε η αίτη...


Εξ αφορμής της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης μεταφοράς των απορριμματοφόρων του Δήμου Σαμοθράκης, επί της οποίας απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Σαμοθράκης, από την Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Αλεξανδρουπόλεως, η SAOS FERRIES εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Για πόσο ακόμα κύριε Δήμαρχε;;;

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει» λέει ο λαός μας, και με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η λαϊκή αυτή ρήση ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή μας. Κι αυτό διότι, αφού καταρρίφθηκαν όλα τα επιχειρήματα του Δημάρχου και της παρέας του, με τα οποία προέβαλε αντιρρήσεις στις δίκαιες και νόμιμες αποφάσεις της εταιρείας μας για τη διακοπή της μεταφοράς των απορριμματοφόρων του Δήμου Σαμοθράκης σε κοινά δρομολόγια με επιβάτες, αντί επιτέλους να καταπιαστεί με την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων του νησιού, τα έβαλε πάλι μαζί μας! Συγκεκριμένα, σε μια κίνηση απελπισίας, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης επιχείρησε να μας φέρει αιφνιδιαστικά προ τετελεσμένων γεγονότων, καταθέτοντας σήμερα, 8-6-2018, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας μας, η οποία συζητήθηκε αυθημερόν, στις 12 η ώρα το πρωί !!!

Είχε προηγηθεί το «χαστούκι» προς τις αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής, προερχόμενο από την αυτοψία του πλοίου από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, στις 6-6-2018, οι οποίοι κατέγραψαν σαφέστατα στην έκθεσή τους η τροποποιημένη διάταξη του νόμου 4314/2014 ΔΕΝ εφαρμόζεται στην περίπτωσή μας, διότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου Σαμοθράκης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, κι έτσι η θαλάσσια μεταφορά των αποβλήτων του νησιού πρέπει να γίνεται σε δρομολόγια, χωρίς επιβάτες!!! Όμως, η εξέλιξη αυτή δεν περιόρισε το μένος του κου Δημάρχου εναντίον μας, ώστε να καταθέσει σήμερα την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρουπόλεως, η οποία, όμως, και απορρίφθηκε πανηγυρικά!

Δεν μας είναι άγνωστη αυτή η μανία καταδιώξεως της εταιρείας μας από τον κο Δήμαρχο Σαμοθράκης. Όταν στις μεγάλες καταστροφές του νησιού μας, τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2017, η εταιρεία μας μετέφερε δωρεάν τα σώματα ασφαλείας, σωστικά μέσα και είδη υποστήριξης των πληγέντων, ήμασταν οι μόνοι που δεν ακούσαμε τις ευχαριστίες του Δημάρχου για τη συνδρομή μας. Στην τωρινή περίσταση των απορριμματοφόρων του Δήμου Σαμοθράκης, ενώ η εταιρεία μας πρότεινε δύο λύσεις και επωμίστηκε η ίδια το οικονομικό βάρος της μεταφοράς τους, με ξεχωριστό δρομολόγιο, χωρίς επιβάτες, εισπράξαμε τις κατηγορίες του κου Δημάρχου για κερδοσκοπία και τον χλευασμό των προτάσεών μας!

Παρόλο που δύο αρμόδιες κρατικές αρχές δικαίωσαν τις θέσεις της εταιρείας μας και μας επιβεβαιώνουν, εμείς δεν στοχεύουμε στην αντεκδίκηση ούτε απαιτούμε τη συγγνώμη του κου Δημάρχου. Όμως, αυτό το μπούλινγκ του Δημάρχου, πολλές φορές μας οδήγησε στα όρια του να σκεφτούμε να παραιτηθούμε από τον αγώνα για το καλό του τόπου που αγαπάμε, και να μεταφέρουμε τη δραστηριότητά μας σε …. άλλα νησιά της πατρίδας μας, εκεί που τα λεφτά είναι πραγματικά πολλά και ο πλουτισμός δεδομένος! Ευτυχώς, η αγάπη μας για τη Σαμοθράκη υπερισχύει και θα υπερισχύει.

Γι’ αυτό κύριε Δήμαρχε, δεν έχουμε σκοπό να σας επιτιμήσουμε, κουνώντας επιδεικτικά το δάχτυλο. Μιαν ευχή θα ξανά εκφράσουμε, κι ελπίζουμε αυτή τη φορά να εισακουστεί; Μέχρι πότε πια θα καταδιώκετε αυτούς που μόνο το καλό του τόπου θέλουν; Αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων γιατί το νησί μας χρειάζεται στην ηγεσία του πρόσωπα με θάρρος και πυγμή, που ξέρουν να απαιτούν, αλλά και να λένε συγγνώμη. Που ξέρουν να αξιώνουν, αλλά και να λένε ευχαριστώ. Που ξέρουν να παραμερίζουν το εγώ, για το εμείς. Εσείς, μπορείτε κύριε Δήμαρχε;;;