GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επίδομα παιδιού 2018: Εγκρίθηκε η β΄ δόση – Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των δικαιούχων

Δεσμεύτηκε πίστωση, ύψους 441 εκατ. ευρώ, από τον προϋπολογισμό εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλ...


Δεσμεύτηκε πίστωση, ύψους 441 εκατ. ευρώ, από τον προϋπολογισμό εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την καταβολή επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους.

Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

Στις 186.692 είχαν φτάσει έως χθες στις 9 το πρωί, οι αιτήσεις Α21 που έχουν υποβληθεί από πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν και φέτος το επίδομα παιδιού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ έχουν εγκριθεί 139.480 αιτήσεις, ή το 74,7% όσων έχουν υποβληθεί έως τώρα. Αντίστοιχα έχουν απορριφθεί 7.776 αιτήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί στο 4,2% του συνόλου. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται 39.436 αιτήσεις ή το 21,1% του συνόλου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ να ζητούν επιπλέον δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ κατά μέσο όρο, υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα περίπου 4.000 αιτήσεις την ώρα.

Υπενθυμίζεται πως το σύνολο των δικαιούχων που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να την υποβάλλουν, ώστε να πληρωθούν κανονικά στις 25-27 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία καταβάλλεται η Β΄ δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018.