GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Για τις 12 Ιουλίου ορίστηκε η δίκη των 8 στην Καβάλα, που αντιδρούν στην έλευση του ΤΑΠ

– Συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας


– Συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

– Στο πλευρό τους η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα: «Εμάς από σήμερα πρέπει να μας ξεγράψουν. Δεν αναγνωρίζω κανέναν TAP»

Για τις 12 Ιουλίου ορίστηκε η δίκη των 8 στην Καβάλα, που αντιδρούν στην έλευση του ΤΑΠ

Για την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, στις 12:00 το μεσημέρι ορίστηκε από το δικαστήριο η νέα δικάσιμος, σχετικά με την υπόθεση των οκτώ, που προσήχθησαν το πρωί της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018 στα Τενάγη των Φιλίππων μετά από καταγγελία εργολάβου του TAP για παρακώλυση των εργασιών της κατασκευάστριας εταιρίας.

Για δεύτερη μέρα εκπρόσωποι φορέων, αιρετοί και πολίτες βρέθηκαν από το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018 στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους οκτώ (8) συλληφθέντες των Τεναγών. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη είχαν αφεθεί ελεύθεροι από τον Εισαγγελέα και η τακτική δικάσιμος είχε οριστεί για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.
Ο κόσμος στο Δικαστήριο ήταν λιγότερος από ό,τι την Τετάρτη, ενώ δεν υπήρξαν εντάσεις όπως αυτές που σημειώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της δικάσιμου.


Οι κατηγορούμενοι προσήλθαν στο ακροατήριο λίγο πριν τις 13:00 και οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αναβληθεί η δίκη καθώς ο Θέμης Καπλακίδης (ένας εκ των 8 κατηγορούμενων) βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά και για να έχουν οι ίδιοι τον χρόνο να προετοιμάσουν καλύτερα τη νομική εκπροσώπηση των πελατών τους, αφού o λίγος χρόνος που είχαν μπροστά τους δεν τους επέτρεψε να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Από την πλευρά της εταιρείας ΤΑΡ παρουσιάστηκε μόνο ο δικηγόρος της εταιρείας.

Τελικώς, ανακοινώθηκε ότι αναβάλλεται η εκδίκαση της υπόθεσης λόγω απουσίας του μάρτυρα κατηγορίας και λόγω της αδυναμίας συγκέντρωσης στοιχείων των συνηγόρων υπεράσπισης εξαιτίας της χρονικής πίεσης, ορίζοντας νέα δικάσιμο την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, στις 12:00.

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουνίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, αφού ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν και 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Το αίτημα κατατέθηκε από τον Χρήστο Ποτόλια, ενώ παράλληλα έπρεπε να αποφασιστεί σε τι ενέργειες θα προβεί ο δήμος μετά την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ επί του αιτήματος ακύρωσης του έργου που κατάθεσαν δήμος και Συντονιστική Επιτροπή.

Στο πλευρό τους η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα: «Εμάς από σήμερα πρέπει να μας ξεγράψουν. Δεν αναγνωρίζω κανέναν TAP»


Ιδιαίτερα καυστική και εξοργισμένη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με όλα τα γεγονότα τα οποία προηγήθηκαν, εκλαμβάνοντας τη σύλληψη των δημοτικών συμβούλων και των υπόλοιπων πολιτών ως επίθεση στην ίδια την τοπική κοινωνία και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικότερα δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια διαφορετική μέρα. Όχι μόνο τα έβαλαν με 2 ανήμπορους απεργούς πείνας, αλλά με όλη την τοπική κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Όμως, θα γευτούν και τα αποτελέσματα. Θα προχωρήσουμε σε άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα που τους χρηματοδοτεί και θέτει προϋπόθεση τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Εμάς από σήμερα πρέπει να μας ξεγράψουν. Δεν αναγνωρίζω κανέναν TAP. Θα μιλήσουμε μόνο για αλλαγή της όδευσης, αφού πρώτα ζητήσουν συγνώμη από τους συλληφθέντες και από τον δήμο Καβάλας. Ας πρόσεχαν τη συμπεριφορά τους».