GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν καταφέρνω να τηρήσω καμία δίαιτα…

Τα σημαντικότερα στοιχεία στην τήρηση μιας διατροφής είναι η θέληση και η προσήλωση στο κίνητρο. Πρέπει, οπότε, να βρείτε ποιο ή ποι...

Τα σημαντικότερα στοιχεία στην τήρηση μιας διατροφής είναι η θέληση και η προσήλωση στο κίνητρο.

Πρέπει, οπότε, να βρείτε ποιο ή ποια είναι τα κίνητρα σας για την απώλεια βάρους, να τα καταγράψετε και να τα βλέπετε καθημερινά ώστε να σας θυμίζουν τον λόγο για τον οποίο ξεκινήσατε αυτή την προσπάθεια.

Σε όλη την πορεία της προσπάθειας και καθώς υπάρχει η απώλεια βάρους θα προκύπτουν νέοι στόχοι τους οποίους και θα καταγράφετε στην ίδια λίστα.

Θα βοηθούσε πολύ επίσης αν σταματούσατε να αγοράζετε ανθυγιεινά τρόφιμα ή αν τα αποθηκεύατε σε ντουλάπια που δεν ανοίγετε συχνά, ώστε να μην μπαίνετε στον πειρασμό να τα καταναλώστε.

Ιδιαίτερα βοηθητικό θα ήταν ακόμη αν τα άτομα του περιβάλλοντός σας σας παρακινούσαν και σας συμπαραστέκονταν σε αυτή την προσπάθεια, είτε με το να ακολουθήσουν κι εκείνοι μια υγιεινή διατροφή, είτε με το να μην τρώνε μπροστά σας ανθυγιεινά γεύματα.

Δεν πρέπει να παραλείπετε το πρωινό. Το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας και μας εφοδιάζει με ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της καθημερινότητας χωρίς να καταναλώνουμε μεγάλα γεύματα αργά το βράδυ τα οποία και συντελούν στην πρόσληψη βάρους.

Το καθημερινό ζύγισμα και μάλιστα σε ακατάστατες ώρες μέσα στη μέρα μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στην προσπάθεια σας. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα το πολύ και κυρίως πρωί πριν το πρωινό, είτε συγκεκριμένη ώρα κάθε φορά.

Ακόμη δεν πρέπει να ακολουθείτε δίαιτες που βρίσκετε στο διαδίκτυο ή που σας συστήνουν γνωστοί σας αλλά να ακολουθήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις συνήθειες, τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

Κλεοπάτρα Κετσελίδη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr