GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δύσκολο σταυρόλεξο με ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές αντιμετωπίζει η κυβέρνηση

Δύσκολο σταυρόλεξο με ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Με ορατό τον κίνδυνο αύξησης των αντικειμενικών αξιών κατ...


Δύσκολο σταυρόλεξο με ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές αντιμετωπίζει η κυβέρνηση

Με ορατό τον κίνδυνο αύξησης των αντικειμενικών αξιών κατά 30 έως 40% σε ορισμένες περιοχές, λίγο πριν την ολοκλήρωση του Μνημονίου, η κυβέρνηση πιέζει τους θεσμούς για σταδιακή εφαρμογή των νέων αξιών στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ

Πιέσεις στους θεσμούς για σταδιακή εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ ασκεί η κυβέρνηση, προκειμένου να λειάνει τις συνέπειες που θα προκαλέσει η αναθεώρηση της αξίας των ακινήτων τους επόμενους μήνες.
Οι προτάσεις της Αθήνας έχουν απορριφθεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένει με δεδομένο ότι σε ορισμένες περιοχές η αντικειμενική αξία αναμένεται να αυξηθεί κατά 30 έως 40%.
Τέτοιου επιπέδου αύξηση των τιμών ζώνης θα προκαλέσει απότομη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά, αλλά και πολιτικούς «πονοκεφάλους» στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιδιώκει να αξιοποιήσει πολιτικά την λήξη του Μνημονίου, στα τέλη Αυγούστου.
Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Ιούνιο – όποτε θα πρέπει να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα στη διαπραγμάτευση – και θα περιληφθούν στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Προϋπόθεση για την σταδιακή εφαρμογή είναι πάντως η διασφάλιση του ετήσιου στόχου του ΕΝΦΙΑ, που προβλέπει βεβαίωση 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και είσπραξη 2,65 δισεκ. ευρώ.